Luksuz i prestiž: 10 najskupljih kozmetičkih proizvoda na svijetu

Piše: L. M.

 

Skupi kozmetički proizvodi nalaze se u prodaji u najsavremenijim kozmetičkim prodavnicama i internetskim trgovinama dizajnerskih marki, u posebnim ili prigodnim izdanjima i u vrlo malo jedinica, što ih čini i jedinstvenima. Cijene luksuznih proizvoda koštaju prosječno 7.500 posto više od cijena konvencionalnih proizvoda koji se prodaju u apotekama ili drogerijskim radnjama.

Parfem

„Clive Christian No. 1 Imperial Majesty Perfume“ sofisticirani je parfem za žene koje žele lagan, ali čaroban miris. I naravno, najskuplji na svijetu. Možete li vjerovati da 30 ml ovog parfema košta 2.355 dolara? Ovaj parfem se kupuje isključivo na zahtjev u tek nekoliko parfimerija na svijetu.

Puder

Svi „La Prairie“ proizvodi nalaze se u kategoriji luksuza, zahvaljujući svojim jedinstvenim, moćnim sastojcima. „La Prairie Skin Caviar Concealer Foundation“ je duo pudera i korektora koji obećava borbu protiv starenja, te borbu protiv štetnih čestica iz okruženja, a pritom će vaša koža izgledati vlažna i svježa. Tajna je upravo u imenu: kavijar. To je jedan od „La Prairievih“ dugogodišnjih sastojaka protiv starenja. Cijena ovog proizvoda je 215 dolara.

Maska za lice

Kalifornijski brend „Adore Cosmetics“ vlasnik je najskuplje maske za lice na svijetu. „Golden Touch Facial Mask“ ima sastojke zlata za obnovu kože i pomlađivanje izgleda. Za 10 minuta ovakvog luksuza morat ćete platiti 3.190 dolara.

Krema za lice

„La Mer“ je vlasnik brojnih skupih skincare preparata, a njihova „Creme De La Mer Ultrarich“ je najskuplja hidratantna krema na svijetu. Ova kultna krema za lice obećava bolju teksturu kože i smanjuje vidljivost linija i bora na licu, istovremeno minimizirajući pore i ostavljajući kožu savršeno mladolikom, a sve to košta 2.180 dolara.

Četka za kosu

„Mason Pearson“ četke za kosu su ručno rađene, a cijena im se kreće od 135 do 300 dolara, ovisno o veličini i vrsti dlaka.

Pasta za zube

„Theodent 300 Clinical Strength Whitening Crystal Mint“ obara rekord svih svojih konkurenata kada je riječ o cijeni paste za zube. Ova skupa pasta mješavina je minerala i sastojka rennoua, koji se nalazi u zrnu kakaa i jača zubnu caklinu. Cijena ove paste je 100 dolara.

Vještačke trepavice

„Kre-At Beauty 24 Karat Gold Lashes“ su ukrašene zlatom i dijamantima. Postoje dvije opcije za ove trepavice. Ukoliko ste ljubiteljica dijamanata, onda za vas postoje trepavice s mikro dijamantima koji su zalijepljeni za svaku trepavicu. Također, postoje i trepavice koje su ukrašene pravim zlatom. Prosječna cijena trepavica je 1.500 dolara, a ovisi o količini dekoracije.

Lak za nokte

„Azature Black Diamond Nail Polish“ je definitivno najskuplji lak za nokte na svijetu. Ovaj lak u sebi sadrži hiljade mikro dijamanata, koji bi, navodno, trebali da svijetle. Taj ugođaj bi vas mogao koštati 222.500 dolara.

Maskara

Ukoliko imate viška 14 miliona dolara, evo načina da ih potrošite i postanete vlasnica „H.Couture beauty“ maskare čije je pakovanje napravljeno od dijamanata najveće tvrdoće.

Ruž

„KissKiss Gold“ i „Diamond Guerlain“ ruževe mogu kupiti samo dame s podebljim bankovnim računom, jer je njihova kutijica obogaćena s čak 199 dijamanata te napravljena od 110 grama 18-karatnog zlata, zbog čega im je cijena 62.000 dolara.

 

 

Pročitajte još