Majka 12-ero djece poginula u ratu: Borila se čak i kada je znala da će umrijeti

Piše: Redakcija

Ukrajinka Olga Semidyanova, navodno je ubijena prije tačno dvije sedmice, ali još uvijek nije pokopana jer se zbog borbi u tom području nastavljaju bombardiranja. Prema pisanjima portala The Sun, upucana je u trbuh na jugu Donjecka.

“Spasila je vojnike do posljednjeg. Imamo fotografije s mjesta pogibije, ali zbog teških borbi još uvijek ne možemo pokopati moju majku”, rekla je njena kćerka Julia.

Olga je bila liječnica koja je služila u vojsci od 2014., a ubijena je na granici Donjecka i Zaporoške. Ipak, prije svega, bila je majka 12-ero djece.

Anton Herashchenko, savjetnik Ministarstva unutarnjih poslova, za Sun je poručio:

“Ubijena je u sukobu s ruskim nasilnicima. I kad je vjerovala da njezina pukovnija možda neće preživjeti, isticala je želju da zaštiti zemlju do kraja. Ona je nacionalni heroj. Ona je za mene heroj.”

Šestero djece je rodila, a šestero posvojila iz lokalnog sirotišta. Društvene mreže preplavljene su reakcijama na njenu smrt.

Bila je nagrađivana i nagradom “Majka heroina”, koja se dodjeljuje ženama s više od petero djece, a nakon vijesti o njenoj smrti, odane su počasti od strane ukrajinske vlade.

Izvor: slobodnadalmacija.hr

(L.B.R.)

Pročitajte još