Ljepota dolazi iznutra: Kako do svilenkasto sjajne kože?

Piše: L. M.

Hladno vrijeme na našoj koži ostavlja tragove. Isušuje je, koža gubi sjaj, a samim tim i brže stari. Želimo da koža bude bez pora, bez akni i besprijekorno isklesana. To je jedan od vječnih ciljeva svih žena – imati besprijekorno sjajnu kožu. Ne govorimo ni o highlighterima ili podlogama za zaglađivanje kože, već želimo taj prirodni sjaj-iznutra, reflektirajući, „izgleda-sjajno-bez-šminke“ izgled. Nedostatak sjaja posebno je vidljiv tokom hladnijih mjeseci, kada koža s nedostatkom vitamina D postaje blijeda, suha i pjegava.

Hidratacija

Ispostavilo se da nije tako teško dobiti željeni sjaj. Ljepota dolazi iznutra, rečenica je koju često čujemo, te nije tajna da konzumiranje minimalno dvije litre vode dnevno doprinosi lijepom izgledu kože.

Antioksidansi

Unošenje hrane pune antioksidanasa i vitamina C doprinosi sjajnoj koži, ali postoje i neki trikovi za koje možda ne znate, a koje vam otkrivamo u nastavku.

Zaštita

Kožu je važno zaštititi tokom cijele godine, posebno lice i ostale izložene dijelove tijela kao što su vrat i ruke. UV zračenje su zrake sunca koji dopiru do zemlje i do naše kože, a dolaze sa svih strana, odbijajući se od pijeska, snijega, betona i drugih površina. Kako biste se zaštitili, trebalo bi i na poslu i kod kuće da sjedite uz prozor.

Zato na vrijeme počnite brinuti i hraniti svoju kožu, da biste osigurali prirodni sjajan izgled.

 

Pročitajte još