Alain Delon spreman na eutanaziju: Sin podržava odluku da više ne živi

Piše: Redakcija

Antony Delon potvrdio je da je svom ocu, slavnom francuskom glumcu Alainu Delonu, obećao da će biti uz njega onog dana kada odluči da više ne živi.

Mlađi Delon u jednom intervjuu, govoreći o novoj knjizi posvećenoj njegovoj porodici “Između psa i vuka”, otkrio da je dao obećanje svom ocu da će ga pratiti i pomoći mu u danu kada odluči da ne više ne živi.

Glumac je već imao takvo iskustvo prije nešto više od godinu, kada je umrla njegova majka Natalie.

– Tačno je da sam ispratio mamu. Istina je da je odlučila da umre kako je i živjela, odnosno da će reći kada to odluči, pa je izabrala eutanaziju – rekao je Antony.

Style Heroes: 1960s Alain Delon | The Rake

Alain u mladosti

– Kažem na sreću jer je sve bilo spremno. Imali smo osobu… – nastavlja on o ovoj praksi koja još uvijek nije dozvoljena u Francuskoj, ali je redovno u središtu javne debate.

– Istina je da bi nam bilo teško da je držimo za ruku i gledamo kako je život napušta. Dakle, ne kažem da je posljednja noć bila laka, ali posljednji sati jesu zato što je otišla u miru – nastavlja Delonov sin.

– Moj otac je bio zaista dirnut ovim – objašnjava on.

Alain Delon : pourquoi il a choisi la solitude - Télé Star

Poslije moždanog udara, Alain Delon je povratio snagu na boraveći u Švajcarskoj, čije državljanstvo ima već preko dvije decenije, i svog francuskoj utočišta u Dušiju. Rijetko se pojavljuje u javnosti.

Podsjetimo, od kada je 2019. godine doživio moždani udar, Alain Delon (86) je u svojim izjavama imao nekoliko aluzija na kraj života, a u javnosti se pominjalo da će se najvjerovatnije odlučiti za eutanaziju.

Izvor: nportal

(L.B.R.)

Pročitajte još