Beauty trik u koji se kune i Irina Shayk preplavio društvene mreže

Piše: Redakcija

Facial icing ili krioterapija lica jedan je od najnovijih trendova u njezi kože koji preplavljuju Instagram Reelse i TikTok, i to s dobrim razlogom. Tretiranje lica ledom zateže i skuplja kožu i smanjuje otekline, ostavljajući je prpošnom i zdravog sjaja, a jedna od glavnih zagovornica ovog trenda je Irina Shayk koja upravo kaže ovoj metodi duguje blistavost svoje kože.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli irinashayk (@irinashayk)

Za one koji se s ovim tretmanom još uvijek nisu susreli – u pitanju je stavljanje leda (ili ledenih alternativa) na lice, bilo rukama ili pomoću raznih pomagala. Ova metoda pomaže kod upalnih procesa, poboljšava cirkulaciju, preventivno djeluje na pojavu bora, smanjuje natečenost i djeluje kao odlično rješenje za sve one dane kada se probudite s primjetnim i/ili otečenim podočnjacima.

-Kad god sam umorna ili se probudim natečenih očiju, najbolje mi pomaže masaža kockicama leda, trik koji sam naučila od svoje mame i koji stvarno djeluje, otkrila je Irina, a s obzirom na broj onih koji su ga objeručke prihvatili, očito je da je u pitanju izrazito učinkovit trik za koji mnogi koji su ga isprobali tvrde da djeluje, iako nema  puno znanstvenih studija kojie potvrđuju njegovu učinkovitost.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli irinashayk (@irinashayk)

Masaža ledom najbolje će djelovati upravo kod problema s podbuklošću i otečenim podočnjacima, a ako su ove tegobe posljedica alergija, preporuča se da se umjesto leda radije koristi roler za masažu lica. Ovakvom masažom umirit ćete i osvježiti kožu nakon sunčanja, a pospješit će i limfnu drenažu lica pa ćete se lakše riješiti viška tekućine. Važno je samo ne zaboraviti da voda može isušiti lice pa ju je potrebno obavezno hidratizirati nakon tretmana.

Iako je u posljednje vrijeme sve popularniji, stručnjaci za ljepotu kažu kako facial icing nije ništa novo – dapače, u pitanju je trik za čiju se korist zna već jako dugo, samo zahvaljujući društvenim mrežama danas za njega zna puno više ljudi.

Led je jedino što vam je potrebno za testiranje ovog korisnog trika, a ukoliko vam je odbojno to što se topi, jednak učinak možete postići i upotrebom rolera za lice kojeg ste neko vrijeme držali u zamrzivaču. Ova metoda izvrsna je alternativna nerijetko skupim krio tretmanima za koje je potrebno izdvojiti i 30 minuta jer vam je za ovu super jeftinu kućnu varijantu potrebno svega 30 sekundi masaže lica. Sve više od toga se ne preporuča jer postoji rizik od nastanka iritacija na koži. Najzahvalnije je ovu metodu koristiti ujutro kada se probudite, budući su nam lice i podočnjaci tada najotečeniji, no nema razloga zašto ju ne biste prakticirali i u bilo koje drugo doba dana, kad god želite zablistati koliko god je to moguće!

Izvor: Story.hr

(I.J.)

Pročitajte još