Lady Amelia Windsor: Najljepše od britanske kraljevske porodice

Piše: Redakcija

Aprilsku naslovnicu “Tatlera”, čuvenog britanskog magazina za tinejdžere, krasi Lady Amelia Windsor. Urednik ovog izdanja uz Amelijinu fotografiju stavio je i adekvatan naslov: “Najljepše od britanske kraljevske porodice”. No, ko je, zapravo, 20-godišnjakinja koja mami i muške i ženske poglede gdje god da se pojavi?

amelia windsor1

Riječ je o praunici rođakinje aktuelne britanske kraljice. Lady Amelia tako je 36. po redu nasljeđivanja britanskog prijestolja. Šanse za naslijeđe su jednake nuli, ali to ne remeti činjenicu da Amelia u sebi ima aristokratsku krv.

Njen otac je George Philip Nicholas, prvo dijete Vojvode od Kenta. A Amelijina majka je Sylvana Palma Windsor, kontesa St. Andrewsa. Po zanimanju je historičarka na Cambridgeu i preferira da joj uz ime stoji i titula doktora nauka.

Prošlo je osam godina otkako je magazin “Tatler” na naslovnicu stavio nekog pripadnika plave krvi. Posljednji put to je bila princeza Eugenie koja je slavila punoljetstvo.

amelia windsor2

Na naslovnici magazina “Tatler”

“Tatler” je Ameliju odlučio prikazati kao pravu čednu, pristojnu i skromnu djevojku, no oni bolje upućeni tvrde da je to daleko od istine.
Mlada i lijepa Lady Amelia Windsor ima 20 godina voli se zabavljati baš kao i svaka normalna djevojka njenih godina. Pleše po jahtama, luduje u noćnim klubovima, pije i puši i na užas okrunjenih glava sve to objavljuje na društvenim mrežama.

Činjenica je da Amelia odlična studentica, obožava latinski, uči strane jezike i voli čitati, a neke njene prijateljice tvrde kako je ona, ustvari, vrlo tiha osoba.

amelia windsor3

Također, oni koji ih bolje poznaju kažu kako je s majčine strane, Amelijina porodica vrlo modno osviještena pa je tako osjećaj za stil naslijedila od mame, a ljubav prema knjigama od tate. Ipak osim latinskog, štivo koje obožava je modni magazin ‘Vogue’. Velika joj je želja otići u Paris i baviti se modom. To ne čudi s obzirom na činjenicu da je Amelie već stažirala u uglednoj modnoj kući Chanel, što je opisala kao najbolje iskustvo u životu. Sklonost ka modi naslijedila je od svoje tetke Lady Helen Taylor, koja je nekada radila kao brand ambasadorica za Armani.

LADY AMELIA WINDSOR - Le Bal - Raphael Palace in Paris - Obligatory citation in caption : LE BAL / HOTEL DE CRILLON / BIJOUX BUCHERER / RENAULT TWIZY 100% ELECTRIQUE / MAQUILLAGE M. A. C COSMETICS / COIFFURE ALEXANDRE DE PARIS

Bivša je učenica katoličke škole, a za godinu obrazovanja u školi St. Mary njeni roditelji plaćali su 34.000 funti godišnje.

Ostalo joj je još tri godine fakulteta, pa vrijeme krati glumeći u studentskim predstavama, jer je, između ostalog, zanima i gluma. Ipak, po završetku fakulteta, Amelia će se posvetiti modi i nije upitno da će biti uspješna, jer poznato je da modni svijet jako voli ‘plavu krv’.

Pročitajte još