Počelo suđenje Johnnyja Deppa i Amber Heard: Glumac od bivše traži odštetu od 50 miliona dolara

Piše: Azra

Počelo je suđenje između slavnog glumca Johnnyja Deppa i njegove bivše supruge, glumice Amber Heard, po tužbi koju je podneo Depp. On optužuje bivšu suprugu da ga je “lažno prikazala kao nasilnika u porodici” u tekstu koji je objavila u Washington Postu 2018. godine. Amber je tvrdila da je pretrpila fizičko nasilje od strane Deppa, što on negira.

Glumac je za odštetu tražio čak 50 miliona dolara, što je četiri puta veći iznos od procijenjenog bogatstva koje trenutno ima glumica.

Ispred zgrade suda, prije početka suđenja, okupili su se Deppovi obožavaoci, od kojih su neke obožavateljke mahale transparentima sa natpisom “Pravda za Džonija”, prenosi Associated Press.

Depp i Amber se sude već šest godina, a svjedočit će i mnoge javne ličnosti među kojima i James Franco, Paul Bettani, Elon Musk, predstavnici kompanija “Walt Disney” i “Warner Bross”, kao i policajci iz Los Anđelesa, prijatelji, članovi porodice i ostale osobe povezane sa bivšim supružnicima.

Heard se dva dana pre početka suđenja u Virdžiniji na društvenim mrežama privremeno oprostila od svojih pratioca, rekavši da će biti zauzeta suđenjem. Očekuje se da će ovo suđenje, koje je zatvoreno za javnost, ali privlači veliku pažnju, trajati više od mjesec dana.

Izvor: Telegraf.rs

(E.M.)

 

Pročitajte još