Slavni parovi koji su dobili djecu preko surogat majki

Piše: Azra

Dolazak djece na svijet preko surogat majki je sve manji tabu, a holivudske zvijezde se sve češće odlučuju na ovu vrstu roditeljstva. Surogat majčinstvo je odnos koji uključuje vještačku oplodnju u kojem žena iznosi trudnoću za osobu ili par koji potom usvaja dijete. U Sjedinjenim Američkim Državama, surogat majčinstvo je legalno od 1980. godine.

Ovo su slavni parovi koji su odlučili da dobiju svoje potomke tim putem.

Grimes i Elon Musk

Grimes je u intervjuu za Vanity Fair, otkrila da su ona i milijarder Elon Musk u tajnosti dobili svoje drugo dijete – djevojčicu, putem surogat majke u decembru 2021.

Priyanka Chopra i Nick Jonas

Muzičar Nick Jonas i jedna od najljepših žena na svijetu, Priyanka Chopra dočekali su svoje prvo dijete uz pomoć surogat majke u januaru 2022. Par koji se vjenčao u decembru 2018., na Instagramu je otkrio da su dobili djevojčicu, ali nisu objavili njeno ime.

Cameron Diaz i Benji Madden

Slavna glumica i muzičar rok sastava „Good Charlotte“ prije dvije godine su dobili kćerku Raddix preko surogat majke, a Diaz je tu informaciju čuvala sve do rođenja djeteta.

Kim Kardashian i Kanye West

Reper i najpoznatija sestra Kardashijan, dvoje najmlađe djece dobili su putem surogat majčinstva. Kćerku Chikago dobili su 2018. godine, dok je najmlađi sin Psalm rođen dvije godine kasnije. Najstariju kćerkicu Nort i sina Senta rodila je Kim. Zbog teških i rizičnih Kiminih trudnoća, sad već bivši par, potražio je usluge surogat majke.

Nicole Kidman i Keith Urban

U braku sa muzičarem Keithom Urbanom, slavna australijska glumica dobila je dvije kćerke, od kojih su mlađu dobili putem surogat majke. Za vrijeme braka sa Tomom Cruzom, Nicole je sa glumcem usvojila dvoje djece sa kojima trenutno nije u dobrim odnosima, jer su se poslije razvoda odlučila za oca i njegova stroga naučna pravila koja predstavljaju Nicole kao lošu majku.

Sarah Jessica Parker i Matthew Broderick

Slavni par koji ima 19-godišnjeg sina Jamesa i 12-godišnje bliznakinje Tabitu i Merion, kćerke je dobio uz pomoć surogat majke. Ono što je neobično u njihovom slučaju je da je par otkrio ime žene, koja je donijela djevojčice na svijet.

Cristiano Ronaldo i Georgina Rodriguez

Iako je sad vjeren sa Georginom Rodriguez, koja trenutno čeka blizance sa poznatim fudbalerom i s njim već ima kćerku Alanu Martinu, Ronaldo je prije ljubavi sa manekenkom preko dvije različite surogat majke dobio 11-ogodišnjeg sina Cristiana Ronalda Juniora i četvorogodišnje blizance Evu i Matea.

Izvor: Prva.rs

(E.M.)

 

Pročitajte još