Princ Harry navodno ne podnosi Camillu: Sve će napisati u memomarima koji bi mogli razbjesniti i Williama

Piše: Azra

Princ Harry uskoro bi trebao objaviti svoje memoare i u knjizi će se, kako se piše, najviše fokusirati na svoj život u kraljevskoj porodici. Britanci pišu da bi Harry u svojim memoarima mogao otkriti strogo čuvane tajne kraljevske porodice, a sada su se pojavili navodi da će najviše pisati o svojoj maćehi Camilli.

– Princ Harry ne podnosi vojvotkinju od Cornwalla i mogao bi produbiti svoj razdor s kraljevskom porodicom tako što će pljuvati nju i princa Charlesa u svojim nadolazećim memoarima, tvrdi biografkinja princeze Diane Tina Brown.

U razgovoru za Telegraph Magazine uoči izlaska svoje nove knjige The Palace Papers, Tina Brown je rekla  da se Harry nikada nije pomirio s vezom princa Charlesa i Camille te da ne želi da ova postane kraljica.

Dodala je da će otuđeni sin princa Charlesa, koji živi u Kaliforniji sa suprugom Meghan Markle i njihovom djecom Archiejem i Lilibet, vjerovatno izraziti svoju frustraciju u svojim memoarima, koji bi trebali biti objavljeni kasnije ove godine.

Memoari bi mogli razbjesniti i Williama

– William je bio zgrožen zbog Meghanina napada na Kate jer ona ne može odgovoriti. Ali to nije ništa u usporedbi s tim koliko će biti bijesan kada ova knjiga izađe, tvrdi Brown.

– Harry neće krenuti na kraljicu, ona je svetica u porodici. Vjerujem da neće oplesti ni po Kate jer je jako voli. Ali mogao bi pisati o Charlesu, Camilli i Williamu, dodaje.

Brown, koja je godinama izvještavala o kraljevskoj porodici kao Tatlerova glavna urednica i urednica Vanity Faira, kaže da Harry nikad nije prihvatio Camillu. Ona u svojoj nadolazećoj knjizi citira jednu osobu s dvora koja joj je rekla da bi Harry, kada bi ga nagovorili da bude u istoj prostoriji s Camillom, šutio i upućivao joj ljutite poglede.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još