Poznate dame koje su se ostvarile u ulozi majke prvi put poslije četrdesete

Piše: Azra

Brojne priče pokazuju da ništa nije nemoguće čak i kada je majčinstvo u pitanju i ohrabruju mnoge dame koje se još nisu ostvarile u ovoj ulozi. Među njima su i brojne javne ličnosti, koje svojim primjerom pokazuju da od ove namjere ne treba odustajati.

Pop pjevačica Leontina Vukomanović ostvarila se u ulozi majke u svojoj 40. godini i dobila kćerku Luciju. Leontina je željela da sa 26 godina ima porodicu, međutim to nije išlo po planu. Bez obzira na to, ona smatra da je dijete rodila u pravo vrijeme jer se tada već ostvarila na poslovnom planu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Leonessa Eric (@leontina012)

-Uopšteno, za ženu u nekim zrelim godinama veoma je bitno da bude ostvarena na polju karijere, privatnog života i kao majka – po mogućnosti. Ja sam imala sreću što sam tu negde na početku četrdesetih postala majka, kada sam se ostvarila u životu i karijeri, kada sam riješila neka bitna pitanja i materijalni status pa imam puno vremena da se posvetim djetetu, izjavila je svojevremeno pjevačica.

Pjevačica Maja Šuput je dobila sina u 41. godini i dala mu ime Bloom. Ona i njen suprug Nenad željeli su da ostanu na jednom djetetu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by majasuput (@majasuput)

-Ostala sam pri tome ne zato što mislim da ne bih mogla podnijeti dvoje, mogla bih jer sam ovo podnijela kao da ih imam šest. Međutim, prvo i osnovno imamo moje godine, s druge strane sam oduvijek osjećala da će tako biti, ali to je samo zato što sam ja jedinica. Meni nikad niko nije falio pa mislim da će i mom djetetu biti u redu. Ali sad sam prvi put u životu razmišljala kako bi bilo lijepo, a to još nisam nikome rekla, imati još jedno dijete. Nikada dosad nisam mogla zamisliti da možeš nekoga tako voljeti, izjavila je jednom prilikom za medije Maja.

Voditeljka Slađana Slavković je prošle godine u 48. godini rodila sina i postala majka. Slađana je krila trudnoću sve do devetog mjeseca, a onda je saopštila radosne vijesti.

“Mama i sin, devet mjeseci trudnoće”, napisala je tada voditeljka u opisu fotografije na Facebooku.

Jasminka Hamza Tajči, pevačica koje je osamdesetih godina bila iznenađenje na folk sceni, dobila je blizance u pedesetoj godini, a nakon porođaja se povukla sa javne scene, zbog djece, ali i zbog zdravstvenih problema.

-Moja dva sina, Feliks i Maks danas imaju pet godina. Ja ne bježim od toga i uvek kažem da sam majka u godinama, a to tako i jeste. Veoma lako sam se navikla na sve to, jer čovjek se veoma brzo navikne na lijepe stvari u životu. Kada sam pomislila da nikada neću biti majka, desilo se čudo. Kada njih dvojica budu imala dvadest godina ja ću imati sedamdeset, ali šta da radim. Samo da ostanem zdrava i vitalna, godine nisu problem. I ono što me veoma raduje je to da su muzikalni na mene, ispričala je pjevačica.

Izvor: Nova.rs

(E.M.)

 

 

Pročitajte još