Dominantna ove sezone: Kako do ”wet look” frizure u nekoliko koraka

Piše: Azra

Takozvani “wet look”, odnosno mokri izgled kose definitivno će obilježiti ovu godinu, ako je suditi prema izveštajima sa modnih pista, ali i trendovima koje uveliko nose poznate ličnosti.

Neki kreatori su se opredijelili za kosu sa dosta laka, drugi su se opredijelili za bočne zaliske, dok su treći zahvaljujući ultrasjajnom, odvažnom, ali nosivom izgledu stvari podigli na još viši nivo.

“Wet look” je prilično svestran, jer ga možete nositi na različite načine. Kosu možete u potpunosti zalizati preko glave, na jednu stranu, u kombinaciji sa niskom ili elegantnom punđom ili visokim repom. Naravno, i retro-frizure su dobrodošle.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fendi (@fendi)

Ukoliko vezujete kosu u niski rep, koristite proizvod koji će vam osigurati dozu suptilnog sjaja i doprinijeti lakšem stilizovanju kose. Donje dijelove kose fiksirajte lakom koji će osigurati kosi sigurno držanje. Kada dođete do sređivanja gornjih slojeva kose, počnite da nanosite gel. Ovo će obezbjediti sjajni efekat i doprinijeti urednijem izgledu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AMBUSH® (@ambush_official)

Korak po korak do ”wet look” frizure

Prije svega, osušite opranu kosu. Isfenirajte je u skladu sa oblikom u kom ćete kasnije stilizovati kosu, pozadi ili na jednu stranu.

Kosu potom zaližite uz glavu.

Nanesite količinu gela, pjene ili voska veličine lješnjaka, utrljajte u kosu i začešljajte. Ukoliko je potrebno dodajte još proizvoda, ali kao što je već napomenuto – ne pretjerujte.

Za uglađeni finiš koristite tanki češalj i kosu zaližite, učvrstite lakom i ponovo prosušite.

Izvor: Ona.telegraf.rs

(E.M.)

Pročitajte još