Odaberite savršenu lokaciju za svoje vjenčanje: S ovim bh. hotelima nećete pogriješti

Piše: Ilma Jakubovic

Nakon zaruka, prvo pitanje koje dočeka mladence jeste kad će vjenčanje i pojavi se jedan veći upitnik nad glavom, gdje održati slavlje njihove ljubavi. Danas se mladenci odlučuju praviti drugačija vjenčanja nego što su imali njihovi roditelji ili brojne generacije prije njih

Kada je riječ o organizaciji vjenčanja, mogućnosti su beskrajne, od tradicionalnog vjenčanja u vašem rodnom gradu s ogromnom listom gostiju do intimnog odmora i nevjerovatnih destinacija koje možete organizirati.

To najprije zavisi od toga da li ste ekstrovertan ili introvertan tip osobe. Nakon što shvatite ono što najbolje odgovara vašem karakteru, kao prvi stepen u organizaciji vjenčanja treba da bude lokacija. Odgovor na pitanje “gdje”  kasnije može utjecati na sve ostalo.

U nastavku donosimo naše prijedloge za vaš najvažniji dan, bilo da se odlučite za planinsku varijantu, u gradu ili u nekom drugom mjestu koje može ispuniti sva vaša očekivanja.

 

Trebevićka bajka u ‘Pino Nature’ hotelu

Samo deset minuta vožnje od glavnog grada BiH, na Trebeviću, omiljenom izletištu svih generacija, nalazi se „Pino Nature“ hotel. Na nadmorskoj visini od 1.070 metara, hotel okružen trim stazama, šetalištima, dječijim sankalištem i igralištima, biciklističkom stazom, pravi je mali raj za odmor do kojeg je vrlo jednostavno iz grada doći žičarom.

A vaše vjenčanje iz bajke može biti u čarobnom planinskom ambijentu „Pino Nature“ hotela. U svojoj bogatoj ponudi imaju svadbene menije na bazi švedskog stola ili tanjir servisa, a za sve zvanice objezbijeđena su parking mjesta.

Hotel „Pino Nature“ posjeduje 22 šarmantne prostrane sobe, te dva apartmana od kojih je manji naziva „Wolf“, a veći „Rabbit“.

– Hotelske sobe su, pak, nešto što posebno oduševi goste, jer su uređene većinom u drvetu, što onome ko boravi u njima daje poseban osjećaj topline i kućne atmosfere. Nakon šetnje crnogoričnom šumom gosti hotela „Pino“ mogu se opustiti u wellness centru u jednoj od sauna, bazenu ili uživati u vrhunskoj masaži naših fizioterapeuta – istakli su iz ovog hotela u razgovoru za magazin „Azra“.

Među specijalitetima su i domaća pita u tepsiji, kljukuša s kajmakom, teleće pečenje, „Pino“ uštipci od heljde sa suhim mesom i kajmakom te planinska čorba. Za desert, preporuke kuhara su domaća pita od jabuka ili šljiva, hurmašica, sutlija, trileće ili specijalitet kuće „Medeno srce“.

Na kraju dana, pravi užitak predstavlja ispijanje planinskog čaja ili kafe uz pucketanje vatrice iz kamina te fantastičan pogled na idilu koju nudi prekrasno prirodno okruženje.

 

Jahorinska idila u Aparthotelu “Vučko”

Vjenčanja su jedan od najradosnijih životnih događaja. Odabrali ste svog životnog saputnika i u potrazi ste za idealnim prostorom gdje ćete podijeliti radost vjenčanja sa svojim najbližima. Hotel „Vučko“, koji se nalazi u srcu Jahorine, ima dugogodišnje iskustvo u organizaciji, odgovara svim očekivanjima i zahtjevima mladenaca, roditelja i gostiju.

Restoranska sala u raznim postavkama, a shodno zahtjevu, može primiti do 300 zvanica. Topli interijeri hotela i restorana pružaju osjećaj prijatnosti. Internacionalna gastronomska ponuda njihove kuhinje ispunjava najrazličitije želje.

– U zavisnosti od odabira posluženja hrana može biti poslužena na bazi švedskog stola, set menu ili family postavke. Više različitih jelovnika koje imamo u ponudi možemo prilagoditi ukusu mladenaca. Za najmlađe goste imamo dječiju igraonicu pored restorana, gdje po zahtjevu mladenaca možemo organizovati čuvanje i animaciju djece. U okruženju prirodne ljepote Jahorine na terasi hotela, najčešće organizujemo građansko vjenčanje, gdje mladenci u prisustvu svatova izgovaraju sudbonosno “DA” – otkriva nam u razgovoru Aleksandra Obradović, direktorica prodaje Aparthotela „Vučko“ na Jahorini.

Bašta je omiljeno mjesto i za izlazak torte poslije koje obično slijedi vatromet. Hotel posjeduje moderno uređene sobe i hotelske apartmane koje nudi gostima svečanosti po specijalnim cijenama. „Vučko“ kao poklon mladencima daje apartman i užitak u SPA oazi.

– Mladenci nam najčešće dolaze iz okruženja, ali nerijetko i iz dijaspore. Posebno nas čini sretnim i što se vraćaju za organizaciju svečanosti i povodom drugih prilika – zaključuje Aleksandra.

 

Magija u hotelu ‘Radon Plaza’

U hotelu „Radon Plaza“, kako ističu, svjesni su činjenice koliko je poseban dan vašeg vjenčanja. To će sigurno biti dan za pamćenje i divna uspomena za mnoge zajedničke godine života koje dolaze, stoga obraćaju posebnu pažnju na svaki detalj.

Uz kreativne ideje, styling i tehničku podršku, profesionalni tim atraktivnog sarajevskog hotela će biti s vama na vašem putu ka sreći.

 

Njihovo višegodišnje iskustvo i, prije svega, pažljiv izbor saradnika garant je za vaše predivno vjenčanje. Bez obzira da li planirate raskošno vjenčanje ili intimnu svadbenu proslavu s užom porodicom i prijateljima, imaju adekvatnu ponudu za vas.

– Ovisno o broju gostiju, u mogućnosti smo ponuditi organizaciju vašeg vjenčanja u različitim salama uz bogatu ponudu svadbenih menija na bazi švedskog stola ili posluživanja. Mladence očekuje predivan interijer naših svečanih svadbenih salona, izvrsna gastronomska ponuda, wedding planer, neodoljive svadbene torte, deluxe soba ili apartman za mladence, besplatan parking za sve goste, posebne cijene smještaja vaših gostiju u našem hotelu i još mnogo toga – kazao nam je Dino Felić, direktor prodaje hotela „Radon Plaza“.

 

Azra’ i ‘Radon Plaza’ daruju

 

Čarobno iskustvo u Kongresno-rekreacionom centru ‘Garden City’

Kongresno-rekreacioni centar „Garden City“ u Konjicu, prostire se na gotovo 40.000 metara kvadratnih živopisnog konjičkog krajolika. Čarobno zelenilo rijeke Neretve, izdašnost okolnih planina i jezera, spokoj bogate vegetacije i mirisni životni okoliš svojim posjetiteljima pružaju jedinstveni izvor energije za zdravi, kreativni i rekreativni boravak.

Hotel raspolaže sa 38 soba i šest hotelskih apartmana, udobno i moderno opremljenih, prilagođenih potrebama i zahtjevima gostiju, a dio soba je prilagođen i osobama s invaliditetom.

Kongresni centar „INMotion“ namijenjen je poslovnom uspjehu i zabavi, dok su za organizaciju poslovnih događaja na raspolaganju savremeno opremljene kongresne sale: „Kino sala“, „Balkan“ i „Evropa“ kapaciteta do 300 mjesta, kao i ambijentalni salon „Bosanski salon“.

Hotel organizira vjenčanja i druge proslave kao i poslovna druženja, a sala može primiti 350 gostiju. Također, ono što ističu jeste pružanje usluge dekoriranja sale prema željama gostiju, te da je svako vjenčanje jedna nova priča i novi izazov za njihov tim.

Posebno mjesto u hotelu zauzima wellness&spa centar s unutrašnjim hidromasažnim bazenom. Stručnom osoblju se obratite za odabir idealnog wellness&spa programa: masaže, kozmetički tretmani, saune: finska, turska, infracrvena, solarij, relax room.

Za gastronomski užitak prepustite se timu vrhunskih profesionalaca i majstora kuhinje. Ponudu a la carte restorana, posebnih ambijentalnih prostora: kamin sale, vinskog podruma i barova dodatno oplemenjuje i pažljivo uređen ambijent, te profesionalnost i ljubaznost osoblja. Cafe „Šadrvan“, u srcu „Garden Cityja“ daje poseban ugođaj male zelene oaze, „Vinski podrum“ pruža utočište za sve ljubitelje dobre kapljice vina i intimnog prostora.

Osim hotelskih soba, „Garden City“ kao turističko naselje svojim gostima nudi i jedan potpuno novi nivo odmora, opuštanja i intimnog prostora u apartmanskom kompleksu. Za goste koji žele intimniji prostor za boravak, a da uz to imaju na raspolaganju sve usluge hotela, preporučuje se apartmansko naselje, bilo da je riječ o porodičnoj, poslovnoj, zabavnoj posjeti, ili pak odmoru iz snova.

Najzanimljiviji dio cijelog kompleksa je otvoreni bazen hotela „Garden City“, koji je u ljetnoj sezoni, s razlogom, najčešći razlog posjete hotelu u sklopu vikend odmora, dnevnih posjeta ili pak večernjih zabava. Bogat sadržaj, prošireni kapaciteti, nova dimenzija vas očekuju i ovog ljeta na bazenu hotela „Garden City“.

 

 

 

 

Pročitajte još