Lični frizer Meghan Markle otkrio kako da u tri koraka dobijete ležerne lokne poput njenih

Piše: Azra

U nekoliko važnih prilika za frizure lijepe 40-godišnjakinje Meghan Markle pobrinuo se slavni britanski frizer George Notrhwood.

INSTAGRAM: @meghanmarkle.duchesssussex

Vojvotkinja od Sussexa nerijetko nosi nizak, zalizan konjski rep, ali i niske, elegantne punđe. Ipak, ženama širom svijeta naročito se dopadaju fini, ležerni talasi na Megan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meghan Markle (@meghan_markle_page)

Riječ je o praktičnoj frizuri koja dobro pristaje većini žena i daje elegantan, ali istovremeno nonšalantan efekat. Northwood je za britanski “Vogue” otkrio kako da dobijete ovakve talase u nekoliko jednostavnih koraka.

– Ključno je napraviti dobru osnovu, tako da umjesto da samo osušite kosu, potrebno ju je lijepo isfenirati, da bude potpuno glatka, istakao je.

On je dodao i da vam je za ovakvu frizuru neophodan figaro sa širokim valjkom, i da je potrebno da podijelite kosu u nekoliko pramenova, odnosno dijelova koje ćete uvijati.

– Počnite da uvijate svaki pramen od sredine istog, i nemojte se fokusirati na vrhove ili korijen kose, jer nam je cilj da dobijemo talase, a ne lokne. Kada izvadite figaro iz svakog pramena, povucite ga prstom tako da ga izravnate, pa ga pustite da se sam vrati u prvobitno stanje. To će dati mekše talase. Kada uvijete cijelu kosu, prstima je raščešljajte,  zaključio je za britanski “Vogue”.

I završna obrada frizure je važna – posegnite za proizvodom koji daje luksuzan, sjajni izgled, bilo da je to sprej, fina krema ili serum.

Izvor: Zena.blic.rs

(S.P.)

Pročitajte još