Cvijetni print je zvijezda modnih kombinacija ovog proljeća

Piše: Azra

Cvijetni print se vraća na velika vrata i ove modne sezone će dominirati na mnogim modnim komadima – od haljina, preko sakoa i tunika, do pantalona, mantila i laganih jaknica.

Bilo da je riječ o krupnijem ili sitnijem cvijetnom uzorku, svaki komad može se lako kombinovati sa ostatkom garderobe. Proljeće prolazi u znaku romantike i stila koji je suvereno vladao osamdesetih godina prošlog vijeka, pa su tako puf rukavi posebno poželjni na cvijetnim košuljama i haljinama.

Escada Resort 2019 Fashion Show | Floral fashion, Fashion photography,  Fashion show

Za one malo smjelije, tu su pantalone sa cvijetnim uzorkom. Njih je izuzetno lako kombinovati sa bazičnim komadima poput jednobojne majice ili košulje u neutralnim nijansama.

12+ Top Trends For Summer | Flower print dress summer, Summer fashion  trends, Color trends fashion

Odličan izbor je i cvijetni mantilić ili tunika u kombinaciji sa džinsom. Ovakav stajling ima moć da “izbriše godine” i učini da izgledate razigrano i moderno.

Mješavina uzoraka dugo je tretirana kao jedan od najvećih modnih grijehova, ali u sezoni proljeće-ljeto 2022. ona postaje posebno poželjna. Dizajneri su pobjegli od klišea i ponudili do sada nezamislive modne kombinacije u vidu prugica ili kvadratića na košuljama i cvijetnog printa na pantalonama i suknjicama.

Pročitajte još