Julia Roberts otkrila šta njenu kosu čini sjajnom

Piše: Azra

Holivudska glumica Julia Roberts poznata je po svom prirodnom izgledu, karakterističnom osmijehu i zanosnoj, nekada kovrdžavoj, danas talasastoj kosi.

Ona je jedna od onih zvijezda koje imaju zdravu i prirodnu kosu, koja je veoma njegovana.

Iako je za njena pojavljivanja u javnosti zadužen čitav tim stručnjaka, vrhunskih šminkera, frizera i stilista, Julia otkriva da u kućnim uslovima njeguje sama svoju kosu i da za to praktikuje veoma jednostavan ritual, koji može da primijeni svaka žena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia Roberts (@juliaroberts)


Kako kaže glumica, tajna njene njegovane kose je u ekstra djevičanskom maslinovom ulju, sastojku koji većina ljudi već ima u kuhinji. Julia ga koristi kao masku za kosu – nekoliko kapi ulja pomiješa sa toplom vodom, umasira u kožu glave i ispere poslje pola sata.

Holivudska diva je za svoje fanove otkrila još jedan trik u kom joj pomaže maslinovo ulje, a u pitanju je njega stopala. Kako je jednom prilikom izjavila, dok čeka da maska na kosi odstoji, glumica utrlja na stopala djevičansko maslinovo ulje, zatim obuje stare čarape i ostavi da ulje djeluje na kožu stopala u toku noći.

Izvor: Ona.telegraf.rs

(L. M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti