Trik za savršene lokne bez upotrebe figara i pegle

Piše: Azra

Frizerka koja brine o kosi Gigi Hadid, Kaie Gerber i Lily-Rose Depp otkriva najjednostaviji postupak za pretvaranje ravne kose u onu sa neobaveznim loknama.

Talasasta kosa jedna je od omiljenih frizura većine žena, posebno pred ljeto kada se trudimo da što rjeđe koristimo pegle i uvijače za formiranje lokni. Svejedno da li imate kraći ili duži bob koji je ove godine posebno popularan, za kratko vrijeme možete ga pretvoriti u zanosnu talasastu verziju koja će izgledati romantično i zavodljvo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gigi Hadid (@gigihadid)

Bryce Scralett, frizerka brojnih slavnih ličnosti, otkriva da bi kosu prethodno trebalo pripremiti nanošenjem adekvatnog proizvoda za njegu koji neće štetiti vlasima i koji će ih pripremiti za oblikovanje talasa.

– Koristim hidratantni serum ili balzam na vrhovima, a potom sprej za suhu teksturu. Jedan od osnovnih koraka za savršene talase je da težite nesavršenosti, ističe poznata frizerka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bryce Scarlett (@brycescarlett)

Kako do savršenih lokni?

Sve što bi trebalo da uradite jeste da operete kosu, prosušite je (najbolje prirodno), nanesete malo pomenutih preparata, a onda vežete kosu u rep na vrh glave, podijelite je na tri dijela i napravite klasičnu pletenicu. Na kraju pričvrstite pletenicu trakom i tako prespavajte.

Ujutro skinite traku, nježno raspletite pletenicu i protresite kosu od korijena glave.

Izvor: Ona.rs

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti