Obavezna beauty rutina: Piling nakon tuširanja obnavlja i njeguje kožu

Piše: Azra

Svi želimo da izbjegnemo perutanje kože nakon tuširanja, a neke od naših redovnih, svakodnevnih navika mogu da budu najveće greške koje pravimo u vezi sa suhom kožom.

Dovođenje kože u najbolji mogući oblik trebalo bi da bude prvi korak u svakoj beauty rutini, a to obično počinje pilingom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amanda Doolan (@its_palmbeach_bodyco)

Kako piling podstiče mekoću kože?

Svrha pilinga je da izbrišete mrtve ćelije sa kože kako biste za sobom ostavili mek, svež, novi sloj kože. I dobre i loše promjene mogu da se dese ako piling svakodnevno radite, tako da bi trebalo da pravite pauze, posebno ako imate osetljivu kožu.

Ako ne vršite piling, dešava se prirodni mehanizam koji se javlja tokom vremena jer mrtve ćelije kože postepeno “odlaze” same. Potrebno je oko mjesec dana da koža obavi kompletan ciklus obnove. Ovo vreme obrade se povećava sa godinama, tako da, što ste stariji, duže se zadržavate na mrtvim ćelijama kože.

Izvor: Nadlanu.com

(E.M.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti