Manekenka šokirala priznanjem o ovisnosti: Gladovala sam, pila i uništavala se

Piše: Azra

Američka manekenka Ireland Baldwin progovorila je o ovisnostima s kojima se borila. Prolazila je pravu životnu dramu dok se borila s alkoholom i drogama. Manekenka je učestvovala na Red Table Talk-u sa svojom majkom Kim Basinger te je ispričala kako su poremećaji prehrane utjecali na njezin život, ali i odnos s porodicom.

Photo: Pixell

-Dotakla sam dno, počela sam piti lijekove i nisam mogla prestati s alkoholom. Inače, u porodici imam puno alkoholizma i ovisnosti o drogama. Toliko sam daleko otišla s lijekovima i alkoholom da nisam mogla spavati, priznala je.

U jednom trenutku je počela odgurivati najbliže ljude od sebe.

-Izolirala sam sve svoje prave prijatelje, ali i porodicu. Jednostavno nisam imala kontrolu ni nad čim u svom životu. Mučila sam se i s poremećajima u ishrani. Nisam razgovarala s roditeljima otprilike godinu dana. Viđala sam ih tu i tamo, ali sam se tako sramio što sam postala ovisnica. Jednostavno sam postala drugačija osoba. Bila sam mršava i beživotna, ispričala je.

Inače, u augustu 2020. godine na društvenim mrežama je podijelila vijest da je prošlo tačno šest godina “bez anoreksije i bulimije”.

-Od malih nogu su me na internetu prozivali ružnom, bezvrijednom i nebitnom. To nije ništa novo, napisala je tada.

-Godinama sam gladovala, pila, vagala svoje kilograme, uništavala svoje tijelo jer mi je neki trol rekao da nikad neću biti tako mršava i lijepa kao moja majka. Sada kada sam prošla kroz sve te patnje, mogu napokon reći da sam iznad svega toga, dodala je.

No, iako još uvijek uči kako voljeti sebe, priznala je da voli svoje tijelo te da je zahvalna na svemu sada.

Izvor: Vecernji.hr

(E.M.)

Pročitajte još