Kraljica Elizabeta II konačno će upoznati Harryjevu kćerku, jednim potezom poslala jasnu poruku

Piše: Azra

Harry i Meghan stižu na proslavu Platinastog jubileja s djecom. Boravit će u vili Frogmore Cottage u Windsoru gdje će se upriličiti proslava prvog rođendana  njihove kćerke. Elizabeta II napokon će upoznati malenu Lilibet.

Doduše, upoznala ju je online jer su joj se Harry i Meghan redovno javljali otkako su napustili kraljevsku porodicu, a 4. juna, kad djevojčica slavi prvi rođendan, napokon će se sresti uživo, piše Daily Mail.

Iako neće sudjelovati u protokolu s kraljevskom porodicom niti će se s ostalima pojaviti na balkonu Buckinghamske palače, boravit će u svojoj staroj rezidenciji Frogmore Cottage u sklopu dvorca Windsor (gdje od ovog proljeća boravi i kraljica) a plan im je posvetiti se kraljici koliko god to bude moguće.

Koliko kraljici znači njihov dolazak, otkriva važan detalj u njenom rasporedu: ove godine propustit će Epsom Derby, jedan od najvažnijih konjičkih događaja u Engleskoj jer pada isti dan kad i Lilibetin prvi rođendan.

Kao službeni izgovor navedeno je njeno krhko zdravlje no, otkako je kraljica, spomenuti derby propustila je samo dvaput zbog službenih putovanja.

Photo: Pinterest/purewow.com

Odluka da ipak ostane s Lilibet znakovita je poruka ostalim članovima porodice. Čini se da je čvrsto odlučila da joj ništa neće pokvariti taj dan.

Izvor: Gloria.hr

(E.M.)

Pročitajte još