Grupa ”Feminnem”: Povratak na scenu u velikom stilu

Piše: E.M.

 

 

 

Nakon desetogodišnje pauze, djevojke iz grupe ‘’Feminnem’’ ponovo su na okupu. Iako su posljednjih godina i dalje bile prisutne i aktivne, Pamela Ramljak, Neda Parmać i Nika Antolos odlučile su udružiti snage i zajedno stati na scenu. Bh. javnost posebno ih pamti po njihovom učešću na Eurosongu 2005., kada su Bosnu i Hercegovinu predstavljale s pjesmom ‘’Call me’’, osvojivši 14. mjesto. Za naš magazin, otkrile su šta je dovelo do ponovnog okupljanja i šta se promijenilo u proteklih deset godina, kao i buduće planove.

– Ljubav prema ‘’Feminnemu’’. Zvuči jednostavno, jer jeste. Ljubav prema muzici koju smo radile i timu s kojim smo je stvarale. Zato je samo bilo pitanje vremena – istakla je Nika kao glavni razlog za zajednički povratak na scenu.

Pamela i Neda stalne su članice od osnivanja grupe, a Nika im se zvanično pridružuje 2009., kada izdaju prvi zajednički singl ’’Sve što ostaje’’ u novom sastavu. Na njihovih zajedničkim nastupima, koji su im, kako kažu, najviše nedostajali, uvijek je vladala dobra energija.

 

 POSEBNA ENERGIJA

– Poznajemo se do srži nas tri, od početka smo se otvorile jedna drugoj maksimalno, stoga jednako pozitivna energija puna poštovanja i ljubavi nosi samo lijepe dane. Kad smo u kompletu, radost se dupla – nastavlja priču Nika.

U međuvremenu, sve tri su se ostvarile i na privatnom planu, a osim što su se okitile titulama supruga i majki, nisu zapostavile ni solo karijere.

– Promijenilo se svašta, osim ljubavi prema “Feminnemu” – iskrena je bila Nika.

 

S obzirom na to da su se obaveze uduplale, upitali smo ih kakav izazov za njih predstavlja uklopiti poslovno i privatno.

– U ovom poslu smo od najranije dobi, od punoljetnosti, tako da je za nas sve to postala rutina. Naravno, život se malo “zakomplicira” dolaskom djece ali ako nisi majka koja provodi slobodno vrijeme na mobitelu ili za TV-om nego u kreativnoj igri i kvalitetnom druženju s djecom, onda za sve ima vremena – objašnjava Neda.

 POZITIVNE REAKCIJE

Ovaj trio označio je svoj povratak singlom ‘’Zajedno’’ koji je naišao na pozitivne kritike, a čini se kako se publika i više nego uželjela gledati i slušati ih na sceni.

– Svi nam žele dobrodošlicu i naravno da smo zbog toga presretne. Na pažnju smo navikle, s obzirom na to da je u ovoj pauzi svaka radila i na muzičkoj karijeri i na drugim područjima – iskrena je Neda.

 

U planu imaju mnogo toga, a za početak nastavljaju tamo gdje su stale. Uskoro se nadaju novim pjesmama, albumu i mnoštvu zajedničkih koncerata. Otkrile su nam i da su dogovorile saradnju s agencijom Primavera iz Mostara te da ćemo uskoro imati priliku gledati i slušati ih i u Bosni i Hercegovini.

Djevojke ne kriju ni koliko uživaju pri svakoj posjeti našoj zemlji, a Pamela je otkrila šta im najviše prija.

– Ljudi, kultura, odličan burek i kafa, duša grada… ma sve – uz osmijeh je zaključila Ramljak.

 

Pročitajte još