Amber Heard u intervjuu ponovila klevetu, advokatica izričita: Ovo je temelj za novu tužbu

Piše: I.J.

Amber Heard pružila je Johnnyju Deppu priliku za još jednu tužbu, objasnila je Nicole Haff, američka advokatica specijalizirana za showbiznis. Haff je za Daily Mail protumačila da tvrdnje iz intervjua koji je Heard nedavno dala za NBC News, a bit će objavljen u nastavcima, mogu predstavljati osnovu za novu tužbu.

Heard je novinarki rekla da ostaje pri svemu što je rekla na sudu i da će “do smrti” ostati pri tvrdnji da ju je Depp tukao.

-Ovaj intervju zakonski predstavlja novu publikaciju. I to bi moglo predstavljati zakonski temelj za treću Deppovu tužbu, rekla je adokatica.

Kleveta se smatra objavljenom kada je upućena bilo kome osim osobi koju se kleveti. Iako bi, dakle, Depp opet mogao tužiti Heard, Haff smatra da to možda i nije dobra ideja zato što su njeni advokati rekli da glumica ne može platiti ni troškove originalne presude.

Podsjetimo, početkom mjeseca objavljeno je da je Johnny Depp dobio tužbu za klevetu protiv Amber Heard, koja je tvrdila da ju je Depp fizički i seksualno napao u više navrata. Porota je presudila da Heard mora isplatiti odštetu od 15 miliona dolara zbog teksta koji je objavljen u „The Washington Postu“.

 

 

Pročitajte još