Svečano otvoreni teniski tereni u Visokom, događaj uveličala brojna poznata lica

Piše: E.M.

Teniskim mečevima između Novaka Đokovića, Aldina Šetkića, Aljaža Bedenea i Ivana Dodiga zvanično su otvoreni novi teniski tereni u u parku Ravne 2 u Visokom.

Tribine su bile popunjenje do zadnjeg mjesta, a svi su nestrpljenjem čekali početak meča. Ceremoniju je otvorio muzičar Goran Karan koji je predstavio svoju novu pjesmu “My legacy is love”.

Nakon toga, prisutnima se obratio Semir Osmanagić, koji je istakao koliko je sretan zbog onog što su za vrlo kratak period izgradili i postigli, te iskazao zahvale Novaku Đokoviću.

-Prije sedam godina ovdje je bilo petnaest zapuštenih parcela koje smo transformisali u jedan od najljepših parkova. Dajemo primjer da ako pravite nešto iz ljubavlju, vi ćete postići cilj. Novak je dao ime “Regionalni centar za pripreme vrhunskih tenisera”. Kada dođe takav čovjek rođen u Beogradu koji već šesti put dolazi ovdje u Visoko, u srce BiH, to je vrlo snažna poruka. Ne samo teniska i sportska, nego ljudska, istakao je Semir.

-Mislim da je vrijeme da iz Bosne, umjesto onih priča o mogućim konfliktima idu neke druge, ljepše, zaključio je Semir te dodao kako od iduće godine planiraju organizirati “Pyramid Cup” koji će okupljati najbolje regionalne i svjetske tenisere.

Đoković je prilikom izlaska na teren izazvao oduševljenje i obratio se prisutnima.

-Ovo je prvi put da smo svi stali na ovaj nov teren. Savršen je, hvala Semiru! Kada smo pričali pomislio sam zašto ne bismo imali nekoliko teniskih terena da imamo mogućnost da treniramo kada dođemo  i drago mi je da se to ostvarilo tako brzo, rekao je Đoković koji je sve vrijeme bio dobro raspoložen.

Nakon mečeva prisutnima se obratio predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Milanko Mučibabić, koji je uručio i prikladne nagrade. Novak Đoković dobio je dvije nagrade, za Ambasadora i Promotera olimpijskih vrijednosti. Nagradu za Promotera olimpijskih vrijednosti dobio je i Semir Osmanagić. Aldin Šetkić, Aljaž Bodene i Ivan Dodig dobili su zahvalnicu za Promotere olimpijskih vrijednosti. Đoković je proglašen i počasnim građaninom Visokog.

Događaj  su uveličale i brojne poznate ličnosti poput Džanana Muse, Hanke Paldum, Enesa Begovića, Milice Todorović i mnogih drugih.

 

Pročitajte još