Kraljevska djeca ne mare za sliku koju šalju u javnost: Zabava na prvom mjestu

Piše: E.M.

Jedan od najvećih razloga zašto kraljevski posmatrači vole važne datume za kraljevsku porodicu, ali i općenito javne događaje na kojima prisustvuju jeste prilika da vide kako djeca rastu. Izdvojili smo nekoliko simpatičnih momenata mladih kraljevića, ali posljednjih nekoliko događaja definitivno su bili jedinstvena šansa da vidite kraljevsku djecu kako rade zabavne i neodoljive stvari, no zabava nije nedostajala ni kad je kraljica Elizabetha bila djevojčica

Kraljica Elizabetha II    

Ova preslatka fotografija snimljena je 1927. godine, kada je kraljica imala malo više od godinu. Njena majka, Elizabeth Bowes-Lyon, tada vojvotkinja od Yorka, drži je u naručju, dok baka i kraljica supruga Maria od Tecka, štiti mladu princezu od zloglasne britanske kiše. Iza majke i kćerke je kralj George V, a krajnje lijevo se vidi budući kralj George VI.

Princ Charles   

Budući princ od Walesa izgledao je samouvjereno dok se, oduševljen spektaklom, vozio u kočiji s kraljicom majkom (druga desno) i tetkom princezom Margaret  10. juna 1954. Tada je imao pet godina.

Princ Andrew   

Vojvoda od Yorka mahnuo je posmatračima i pokazao najslađi osmijeh sa svojom majkom na balkonu Buckinghamske palače 2. juna 1962. godine.

Princ Harry    

Princeza Diana bila je šokirana kada je njen najmlađi sin isplazio jezik fotografu. Iako je ovaj potez ozloglašen, od tada su ga kopirali i drugi članovi kraljevske porodice. Ovo je samo jedan od mnogih razloga zašto kraljevski posmatrači vole Harryja.

Dvije godine kasnije, Harry je prikazan u jednako divnom snimku, naizgled oduševljen spektaklom koji se dešava oko njega. Princ William, Lord Frederick Windsor, Lady Gabriella Windsor i Lady Rose Windsor izgledaju jednako uzbuđeni što su tamo, ali možda malo manje animirani.

Princ William   

Nevjerovatno sladak momenat između mame i sina dogodio se 1987. godine, kada se William vozio u kočiji s majkom i prabakom. Vidi se koliko je majka, princeza Diana, ponosna na njega, a on je bio tako sretan što je tamo, pritom je izgledao nevjerovatno divno u svom odijelu.

Da li je neko rekao Williamu šta je uradio njegov mlađi brat? I ovaj trenutak iz 1988. je podjednako zabavan.

Princeza Charlotte i princ George 

Preslatki George se vidno zabavljao, dok je princeza Charlotte, koja je debitovala u Troopingu nakon što je tek napunila godinu, djelovala potpuno opušteno u druženju sa svojom mamom.

Dvoje djece iz Cambridgea i njihova rođaka Savannah, izgleda da se nisu mogli zasititi letenja. Ipak, niko nije siguran zašto je George pokrivao jedno oko. Čini se da je to bio čest potez kada je bio mlađi.

Princ Louis   

Na nedavno održanoj ceremoniji povodom 70. godišnjice kraljicine vladavine, čini se kako je princ Louis više nego iko ikada skrenuo pažnju na sebe ponašanjem na kraljevskom balkonu. Četverogodišnjaku je očito bilo dosadno, pa je radio grimase, zijevao i stalno zapričavao kraljicu, a u jednom trenutku je morala intervenirati i mama Kate, koja nije izgledala baš najzadovoljnije njegovim ponašanjem. Njegovi stariji brat i sestra, osmogodišnji George i sedmogodišnja Charlotte, bili su mirni i ozbiljni tokom ceremonije, pa su se čak i oni čudili zbog njegovog ponašanja.

Prince George   

Mali princ je na neki način imitirao svog ujaka Harryja kada je gledao kroz prozore Buckinghamske palače na spektakl 13. juna 2015. Njegova dadilja, Maria Teresa Borrallo, jasno je prepoznala koliko je ovo bio zabavan trenutak za dječaka i slatko se nasmijala.

Čini se kako kraljevska djeca ne mogu da odole a da ne pokažu svoju zabavnu stranu na važnim događajima. Pa tako je godinama poslije, osmogodišnji George s majkom i ocem prisustvovao finalu Wimbledona. Objektivi kamera zabilježili su interesante momente, od smiješnih faca, grickanja noktiju, smijanja, ali i ispijanja pića, da bi na kraju malo prstom proučio ima li čega u nosu.

 

 

Pročitajte još