Žena Schumachera prvi put u javnosti nakon optužbi da laže, nije mogla zadržati suze

Piše: Azra

Supruga Michaela Schumachera, Corinna Schumacher, pojavila se u javnosti prvi put nakon optužbi da godinama laže o stanju zvijezde Formule 1.

Corinna je u društvu kćeri Gine prisustvovala ceremoniji Motorworld, na kojoj je Michael dobio nagradu pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije za svoj humanitarni angažman, a nagradu je umjesto njega preuzela porodica.

Corinna nije mogla suspregnuti suze tokom govora Jeana Todta, bivšeg vozača i nekadašnjeg prvog čovjeka Ferrarija, za koji je Michael vozio Formulu.

– Bili smo nepobjediv tim. Michael je volio svoj posao, a tim je volio raditi za njega. Nedostaješ nam… Michael ima divnu porodicu, njegova supruga Corinna je jaka žena, rekao je Todt.

Weber optužio obitelj da laže

Podsjetimo, Willy Weber, čovjek koji je vodio brigu o karijeri Michaela Schumachera, tvrdi da ga je porodica legendarnog vozača odbacila nakon Michaelove nesreće na skijanju te ju je optužio za laganje o zdravstvenom stanju sedmerostrukog prvaka svijeta u Formuli 1.

– Više stotina puta pokušao sam kontaktirati Corrinu. Nije mi odgovorila. Zvao sam i Jeana Todta, koji mi je rekao da ne idem u bolnicu, da pričekam jer je prerano. Kad sam sutradan zvao, niko mi se nije javio. Nisam očekivao takvo ponašanje i zbog toga sam i dalje ljutit. Maknuli su me na stranu govoreći da je prerano, a sad je prekasno. Prošlo je devet godina. Vrijeme je da kažu istinu, rekao je Weber.

Izvor: index.hr

(S.P.)

Pročitajte još