Tom Cruise prije 10 godina prestao da viđa svoju kćerku: Uradio je nešto neočekivano

Piše: Azra

Tom Cruise je, osim po bogatoj filmskoj karijeri, poznat i po tome što mu je privatan život bio i te kako uzbudljiv. Glumac iza sebe ima čak tri braka, a posljednji, sa koleginicom Katie Holmes, izazvao je velike kontroverze.

Par se rastao 2012., kada je njihova kćerka Suri imala šest godina. Od tada je Tom prekinuo svaki kontak sa nasljednicom. Razlog zašto su se Katie i Tom rastali leži u tome što je on pretjerano uključen u Sajentologiju, a ona se tome nije mogla prilagoditi. Iz sličnih razloga se završio i njegov brak sa Nicole Kidman.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Nicole Kidman (@nicolekidman)

Nakon što su se zvanično rastali, Tom više nikad nije viđen u javnosti sa kćerkom Suri. Poznato je da on nije dobio starateljstvo, te da je brakorazvodna parnica završena za 11 dana, što je bilo prilično neobično.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MiniMe (@minime_matchymatchy_outfits)

Iako je prema sudskoj odluci imao mogućnost da kćerku viđa 10 dana mjesečno, on je to odbio. Razlog je isto Sajentologija – njegova kćerka nije u tome, pa zbog toga ne smije da održava kontakt sa njom. Jedino čega se, navodno, pridržava je alimentacija – 33 hiljade dolara mjesečno.

Suri živi sa majkom u New Yorku i trudi se da vodi život kao i svi njeni vršnjaci, ali tu i tamo često bude meta paparazza. Izvor blizak Tomu je izjavio da glumac nikad nije želio da se otuđi od kćerke te da se nada da će jednog dana popraviti odnos sa njom.

Pročitajte još