Najlakši recept za fini puding pun proteina koji se preporučuje jesti za doručak

Piše: Azra

Istraživanja su pokazala da je dan najbolje započeti obrokom temeljenim na bjelančevinama i zdravim masnoćama jer one zasićuju i daju dovoljno energije za obavljanje svih potrebnih zadataka. Pritom se chia sjemenke nameću kao izvrsno rješenje.

Chia sjemenke sadrže i mnoštvo prehrambenih vlakana, vitamina i minerala koji potiču probavu, snižavaju razine lošeg holesterola i općenito su korisne za ljudsko zdravlje. Pored svega, kada ih stavite u tekućinu, one nabubre te je transformiraju u jelo nalik na puding.

Ako želite pojačati unos bjelančevina u organizam, puding od chia sjemenki napravite s kravljim ili sojinim mlijekom te pomiješajte s jogurtom po želji, a sve zajedno poslužite s omiljenim voćem. Dobili ste savršeni doručak.

Sastojci za chia puding:

100 ml mlijeka po izboru

1,5 kašika chia sjemenki

1 kašika meda, javorova ili agavina sirupa

1 čajna kašika kakaa

Voće po želji

Priprema chia pudinga:

Pomiješajte chia sjemenke s mlijekom i pustite da sve zajedno bubri oko 15 minuta. Nakon toga dobro promiješajte smjesu, dodajte kakao i tekući zaslađivač i pustite da se okusi sljube još desetak minuta.

Ovo možete napraviti i večer prije te staviti u frižider preko noći.

Čokoladni chia puding poslužite s jogurtom po želji i borovnicama, komadićima breskve ili kakvog drugog voća.

Izvor: zadovoljna.hr

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti