Kako iskoristiti staklene “smetalice”

Piše: Azra

Kada govorimo o staklenim teglama, prva asocijacija je spremanje zimnice. Ali od praznih staklenih teglica mogu se napraviti i veoma korisni i zabavni predmeti za dom. Gotovo svi u kući imamo mnoštvo staklenih tegli, koje prebacujemo s jedne na drugu stranu, čuvamo za zimnicu, a na kraju ih čak i bacimo. Srećom, tu su i neki kreativniji načini koji daju odgovor na pitanje kako iskoristiti te staklene “smetalice”.

SVIJEĆNJAK

Bez obzira na sezonu, svijećnjaci su uvijek potrebni u domu, a svijećnjak napravljen sopstvenim rukama, uvijek je veoma cijenjen. Opcije za dekor su raznovrsne: koristite boje, dekupaž, ukrasnu slamu, stare fotografije, čipkane tkanine, sprejeve u boji za dekoraciju. Stakleni svijećnjak stvara posebnu udobnu atmosferu u interijeru.

VAZE ZA CVIJEĆE

Staklene tegle možete iskoristiti kao vaze za cvijeće. Vašu vazu možete ukrasiti na bilo koji način: čipkom, tkaninom, školjkama, perlama, dekorativnim kamenjem. U principu, izaberite dekor prema vašem ukusu.

POMOĆ U KUHINJI

Staklene tegle također možete iskoristiti u kuhinji. U njima možete čuvati žitarice, tjestenine i začine, ali i sve vrste sitnica. Tegle mogu poslužiti za skladištenje kozmetike, kancelarijskog materijala, nakita, četkica za šminku, pribora za šivenje. Izgledaju veoma moderno, pa poseban dekor nije potreban.

HRANILICA ZA PTICE

Pticama je često teško da pronađu potrebnu hranu. Dovedite mio cvrkut u svoja dvorišta i terase, i počastite svoje cvrkutave goste pravom poslasticom! Napunite teglu do vrha i ne mislite neko vrijeme na njihovu hranu, sigurno će je imati duži period.

 

Pročitajte još