Bizarne navike slavnih: Piju urin, kupaju se u vinu, zube četkaju jagodama

Piše: Azra

 

Iako su mnoge zvijezde uspješne u onom što rade, za njih se vežu i neke bizarne navike kojih se nikako ne mogu osloboditi. „Posebni rituali“ ili čudne navike, neki pokušavaju sakriti, a neki bez problema, otvoreno pričaju o njima. Čudne opsesije i rituale imaju glumica Megan Fox, bivši nogometaš David Beckham, Jennifer Aniston…

Glumica Megan Fox kada dođe u restoran počne se tresti od straha, ali samo kada joj donesu pribor za jelo. Naime, ona je priznala da pati od opsesivno kompulzivnog poremećaja, te da ne može zamisliti da koristi viljušku ili kašiku koje je prije nje koristilo milion drugih ljudi.

Od istog poremećaja pati i reper Marshall Mathers, poznatiji kao Eminem, koji kada boravi u hotelu njegova soba mora biti u potpunom mraku kako bi on mogao zaspati. Spavanje u potpunom mraku, priznao je jednom prilikom, počelo je još kad je bio mali. Jedino tako je mogao zaspati, kada bi cijela soba bila zamračena. Jedno prilikom, Eminem je priznao da pati od insomnije, a tablete za spavanje mu jednostavno, kaže, ne pomažu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem)

Teri Hatcher zvijezda “Kućanica” često se opušta u kupki od crvenog vina, a takva kupka navodno je tajna mladolikog izgleda.

Glumica iz kultnih „Prijatelja“ Jennifer Aniston jako je praznovjerna, a s obzirom da ima veliki strah od letenja, ona u avion uvijek ulazi desnom nogom i mora pomazati unutrašnjost aviona prije nego poleti. Navodno će joj to donijeti sreću.

Američki mediji pisali su kako čudne navike ima i umirovljeni nogometaš David Beckham. U njegovom životu sve mora biti, kako bi se reklo „po špagi“ ili u paru. Ako u frižideru slaže limenke piva, njihov broj mora biti paran, čarape uvijek moraju biti jednake i slično.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marshall Mathers (@eminem)

Glumica Cameron Diaz navodno isto boluje od opsesivno-kompulzivnog poremećaja, a čini se kako to prati mnoge slavne zvijezde. Kako pišu strani mediji, u svom domu najviše je čistila kvake pa je na kraju s njih potpuno uklonila boju. Inače, otvara vrata laktovima kako ih ne bi dodirnula rukama jer joj je to gadljivo.

Pjevačica Jessica Simpson nikada nije bila pušač, no uspjela je postati ovisna o žvakanju nikotinskih žvakaćih guma, koje inače žvaču pušači koji se pokušavaju odviknuti od pušenja. Kada ju je prvi put probala žvakati, pjevačica je rekla da se „zarazila“. Jednom prilikom priznala je i da pere zube samo tri puta sedmično.

Čudne navike ima i glumac Brad Pitt. Slovi kao najljepši muškarac, a sapun za ruke uopšte ne koristi jer „u njemu ima puno toksina“, a glumica Catherine Zeta Jones četka zube jagodama.

Glumica za kojoj mnogi muškarci uzdišu, Pamela Anderson nikad ne gleda sebe u ogledalu zato jer se boji svog odraza.

Nedavne fotografije Tom Cruisea na kojima glumac izgleda mišićavo i učvršćeno potaknule su šuškanja javnosti kako je Tom posjetio zbog toga estetskog hirurga, no, američki mediji, u javnost su pustili informaciju kako Cruise navodno koristi „prirodni botoks“, izmet slavuja. Taj namaz navodno stavlja na lice preko noći, a on mu pomlađuje lice i ostavlja prirodan izgled.

Pjevačica Kesha izjavila je kako je godinama pila svoj urin jer joj je to davalo snagu onda kada ju nije imala dok pjevačica Christina Aguilera ne pere ruke nakon obavljanja nužde.

Pročitajte još