Oprah Winfrey na udaru kritika zbog komentara da će smrt kraljice popraviti odnose u kraljevskoj porodici

Piše: Azra

Foto: Instagram/ @bereakingnews.ie

 

Odnos para sa kraljevskom porodicom – posebno princa Williama i njegove supruge Kate Middleton sa kojima su Harry i Meghan uslikani u subotu nakon smrti kraljice Elizabete II – je postao potpuno rasulo nakon što su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa objavili da se povlače sa svojih kraljevskih dužnosti i najavili preseljenje u SAD početkom 2020.

Ali Harry i Meghan  koji sada odgajaju svoje dvoje djece u vili od 14 miliona dolara u Los Angelesu u Kaliforniji, kasnije su progovorili o svojoj odluci u Oprinoj emisiji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meghan Markle (@meghan_markle_page)

Iznijeli su niz bombastičnih optužbi, uključujući da je neimenovani član kraljevske porodice izazvao “zabrinutost i razgovore” o tome koliko će Archijeva koža biti tamna prije nego što se rodi, i da je Kate jednom rasplakala Meghan zbog haljine prije njenog vjenčanja sa Harrijem.

Oprah je u nedjelju je progovorila o tome gdje su princ Harry i princ William i rekla da se nada da bi tragični gubitak njihove bake mogao da ih ponovo spoji.

– Mislim da u svim porodicama – znate, moj otac je nedavno preminuo, ovog ljeta – i kada se sve porodice okupe na zajedničku ceremoniju, ritual, sahranjivanja mrtvih, postoji prilika za uspostavljanje mira, rekla je.

– I nadam se da će toga biti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Oprah (@oprah)

Njene riječi su izazvale oštre kritike na društvenim mrežama, a mnogi korisnici su je optužili da je pogoršala postojeće tenzije nakon što se par povukao iz kraljevskog života.

– Oprha zaboravlja da je ona započela ovo. Možda bi izvinjenje pomoglo u uspostavljanju mira’ rekao je drugi. Jedan korisnik je prokomentarisao:

– Oprah, imala si mnogo prilika da postaviš prava pitanja i osporiš neke od rečenih stvari. Ali, nisi. I pokušavaš da ubjediš javnost da ovo nije isplanirano na svakom stepenu? Hajde, seko. Ne možeš nas više prevariti…

Sada komentatori postavljaju pitanje zašto se Oprah ponovo uključila u tekuću sagu o kraljevskoj porodici s obzirom na to da je njena uloga u širenju jaza između vojvode i vojvotkinje od Sussexa i ostatka porodice bila vrlo značajna.

Izvor: zena.blic.rs

(E.M.)

Pročitajte još