I Madonna je obojila kosu u najpoželjniju nijansu ove jeseni, evo kome pristaje bakrena boja

Piše: S.P.

Nakon Sydney Sweeney, Doje Cat, Kendall Jenner, Phoebe Dynevor i mnogih drugih slavnih dama, trendu bakrene kose, koja se istaknula kao najpoželjnija nijansa kose ove jeseni, pridružila se i kraljica popa, Madonna. Na svom je Instagramu objavila nekoliko fotografija i videa u društvu latinoameričkih pjevačica i reperica Tokische i Arce na kojima se može vidjeti njena nova vatrena boja kose.

Madonna bakrenu boju  trenutno nosi stiliziranu u izrazito dugim, ravnim pramenovima i s vrlo tamnim izrastom na korijenu kose te u kombinaciji s još jednim beauty trendom s modnih pista, izblajhanim obrvama.

Sigurni smo kako će Madonna i mnoge druge inspirirati na isprobavanje ove boje, smeđih, narandžastih i crvenih tonova i podtonova. Iako nije sigurno ko je zapravo pokrenuo trend bakrene kose, brojne su ga zvijezde rado odlučile isprobati, a prema beauty stručnjacima, razlog popularnosti ove prave jesenske nijanse krije se u njenoj svestranosti, budući da se može prilagoditi gotovo svakom tonu kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madonna (@madonna)

Kako odabrati pravu bakrenu nijansu prema tonu kože

Ovisno o bojama podtonova, bakrene nijanse mogu varirati od tamnijih crvenih do kestenjastih i svjetlijih, ‘strawberry blonde’ nijansi. Svjetlije kestenjaste nijanse najbolje će pristajati blijedom i vrlo svijetlom tonu kože, jer sadrže i hladne i tople tonove, dok će onima s hladnim podtonovima najljepše stajati mješavina tamnijih i svjetlijih bakrenih nijansi.

Žuti podtonovi u tenu najbolje će se slagati sa zlatnom bakrenom nijansom, koja će naglasiti sjaj njihove tople boje tena.

Make up za bakrene nijanse kose

Nekoliko boja odlično će komplimentirati bakrene nijanse kose, poput smeđih, tamnocrvenih i tamnoljubičastih, koraljnih i ružičastih, no kao i kod biranja nijanse kose i ovdje treba pažljivo izabrati nijanse make upa da se jednako dobro slažu s kosom i tonom kože.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sydney Sweeney (@sydney_sweeney)

Svakako je najbolje započeti neutralno i ne isprobavati nijanse na usnama i obrazima koje će imati veliki kontrast s bakrenom bojom kose. Smeđe i druge zemljane nijanse odličan su izbor u jesenskim i zimskim mjesecima, posebno njihove tamnije varijante, dok su ružičaste, tamnocrvene i tamnoljubičaste nijanse dobar odabir tokom cijele godine! Što se tiče make upa za oči, uz bakrenu boju kose predivno će se slagati smeđe, bronzane i zelene nijanse, kao i sjenila s metalik finišem!

Izvor: miss7.24sata.hr

(S.P.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti