Hrabroj Naidi Murtić se vratio karcinom dojke: Idem se ponovo boriti!

Piše: S.P.

Da život piše romane, dokaz su sestre Naida Murtić (32) i Emina Fajić (27), koje su u nepunih mjesec saznale da dijele istu sudbinu. Naida, Sarajka s adresom u Švedskoj, majka dvojice sinova, u životnu borbu krenula je u septembru prošle godine, kada je otkrila da boluje od karcinoma dojke, a nepunih mjesec nakon saznanja otkriva da i njena sestra dobija istu dijagnozu. Poseban šok je bio jer one u porodici nisu imale nikoga ko je bolovao od sličnog ili istog oboljenja.

Scenarij dostojan jedne telenovele, no ove sestre nisu dale da ih bilo šta pokoleba. Svojom snagom, voljom i hrabrošću mnogim ženama su podstrek da kroz život uvijek treba ići s osmijehom i uzdignute glave.

Nakon detaljnih analiza i afirmativnog odgovora ljekara da mora ići na operaciju, Naida je bila veoma uplašena.

– Operacija je dobro prošla, mentalno je, naravno, bilo teško s pitanjima u glavi, a situacija s pandemijom Corona virusa je sve to otežala, ali s obzirom na to da je oporavak dobro prošao potpuno sam zadovoljna – kazala je Naida u septembru prošle godine za naš magazin, a tada je već završila s ciklusom kemoterapija i nadala se da se s tim više nikada neće susresti.

Nažalost, jučer je na svom Instagramu Naida novom objavom podijelila sa svojim pratiteljima potresnu ispovijest da joj se kancer vratio.

– Ulaz broj 34. Onkologija. Septembar. Dvije godine iza 1:1. Već sam vam rekla da ne volim septembar, evo zašto. Ovaj ulaz, ova čekaonica će opet biti moja svakodnevnica. Ok, nema problema, nije mi mrsko, nije me strah. Samo neka djeluje, sad…Jednom i zauvijek !!! Nisam bila aktivna mjesec dana ovdje, jer sam čekala. 3-4 sedmice neizvjesnosti, agonije. To je posebna priča. Sad znamo, idem se ponovo boriti. Nisam ništa prije govorila jer nisam htjela nikoga rastužiti, pogotovo moje žene koje su govorile da sam im inspiracija, koje su vjerovale u moju pobjedu. Ali onda sam dobila divnu poruku od moje imenjakinje koja kaže “ možda je tvoja misija da svojom snagom inspirišeš druge žene koje tu snagu nemaju” . Ja ne znam trenutno koliko sam jaka i snažna. Znam samo da ću se boriti i da nikako ne mislim odustati. I da će sve ostalo doći na svoje. I znate zašto još pišem? Zato što znam da nisam sama. Nisam jedina koja ima metastazu nakon raka dojke. A znam da ima mnogo pobjednica i nakon toga. Vi ćete mi to isto reći. I rado ću pročitati svaku takvu priču. Ipak nalazi su samo jedan papir. Nikakvo određenje. Ovaj ulaz je moj put kojim ću ici i sigurna sam da ima razlog zašto idem ponovo istim, a On je taj koji liječi i kojem sam predala sve moje brige.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naida Hrustanovic Murtic (@iddannaa)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti