Marina i Elmedin Kikanović: Rođendansko iznenađenje u Dominikanskoj Republici

Piše: Redakcija

Naš košarkaški internacionalac Elmedin Kikanović je nakon završene sezone u berlinskoj “Albi” otputovao na zasluženi odmor. Birao je dvije različite destinacije, sa suprugom Marinom je prvo ljetovao u Grčkoj, a potom su čekirali kartu za Dominikansku Republiku

Košarkaš njemačkog kluba „Alba Berlin” i Reprezentacije BiH Elmedin Kikanović ovog ljeta, uistinu, uživa u društvu svoje supruge Marine, 28-godišnje magistrice prava. Nakon što je završio sve obaveze za proteklu sezonu u svom matičnom klubu u Berlinu, Kikanović je spakovao kofere i zvanično počeo svoj zasluženi ljetni odmor. On i supruga su ove godine izabrali da ljetuju u Grčkoj, a potom i u Dominikanskoj Republici, odakle su nam poslali i predivne fotografije.

kikanovic102

– Sezona je završena u maju nakon čega smo ostali još nekoliko dana u Berlinu kako bismo završili sve preostale obaveze. Zatim smo se na nekoliko dana vratili u Beograd, bili kući i nakon toga posjetili naše porodice i prijatelje u Bosni i Srbiji. Kraj juna i prvu polovinu jula smo iskoristili za odlazak na more, prvo smo s prijateljima posjetili Grčku, gdje smo imali malo aktivniji odmor, koji je uključivao obilaske predivnih grčkih plaža. Nakon toga smo se odlučili da se u potpunosti relaksiramo i izbor je pao na Dominikansku Republiku – kaže Elmedin za naš magazin.

Za ovo ostrvo su se odlučili, kažu, na preporuku brojnih prijatelja koji su imali priliku ranije posjetiti ovu državu u Karipskom moru i uvjeriti se u čarobnu ljepotu ovog dijela svijeta.

– Smješteni smo bili u turističkom centru Punta Kani, odakle smo mogli da obilazimo lako ostatak predivne prirode. Obišli smo glavni grad Santo Domingo i nekoliko manjih egzotičnih ostrva. Fascinirani smo bili predivnim pješčanim plažama i nestvarnom bojom mora, kao i stanovništvom koje je izuzetno veselo, prijatno i gostoljubivo – govori naš proslavljeni košarkaš.

kikanovic101

Par koji se vjenčao u ljeto 2014. godine svake godine bira drugu destinaciju za odmor.

– Volimo egzotične destinacije, i uvijek se trudimo da odmaramo u drugoj državi. Oboje zaista uživamo u prirodnim ljepotama, ali smatramo, također, velikim bogatstvom i mogućnost da upoznamo raznolikost kulture, tradiciju i način života u različitim dijelovima svijeta. Svake godine se vratimo kući sa sjajnim iskustvima i prepuni utisaka. Budući da su sezone duge i iscrpljujuće, jedva čekam odmor, pa postanem i pomalo pasivan za vrijeme odmora. Ali je zato supruga Marina energična i uvijek se trudi da nam organizuje izlete, obilaske i učini odmor još zanimljivijim – govori Kikanović.

Marina je u Dominikanskoj Republici proslavila i 28. rođendan, a Elmedin je u maniru pravog džentlmena za svoju suprugu priredio i nezaboravno rođendansko iznenađenje.

kikanovic105

– Iznenadio me je romantičnom večerom na plaži uz vatromet – otkriva nam na kraju Marina.

Pročitajte još