Godina nakon tragedije: Alec Baldwin se prisjetio snimateljice koju je slučajno upucao na setu

Piše: Azra

Foto: Instagram @alecbaldwininsta

Alec Baldwin prisjetio se snimateljice Halyne Hutchins koja je smrtno stradala nakon što ju je hicem iz rekvizita slučajno upucao na setu. Baldwin je objavio Halyninu fotografiju na svom Instagramu, a njegov post izazvao je snažne reakcije fanova koji su mu poslali riječi podrške i utjehe.

-Na današnji dan, napisao je Baldwin uz sliku Hutchins nastalu na jednom od setova. Objavu je lajkalo gotovo 80 hiljada ljudi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alec Baldwin (@alecbaldwininsta)

Inače, ranije ovog mjeseca Baldwin se nagodio s porodicom pokojne snimateljice, ali podaci o svoti koju je ponudio ostali su nepoznati. Kao dio nagodbe Hutchinsin suprug Matthew učestvovat će u daljnjoj produkciji filma i raditi kao producent te će dobiti dio zarade. Film će se nastaviti snimati iduće godine.

-Nemam interesa upuštati se u predbacivanje ili pripisivanje krivnje (producentima ili gospodinu Baldwinu). Svi mi vjerujemo da je Halynina smrt bila užasna nesreća. Zahvalan sam što su se producenti i estradna zajednica okupili kako bi odali počast Halyninomn posljednjem radu, rekao je Hutchins u izjavi.

Podsjećamo, u februaru ove godine je porodica snimateljice koju je Alec Baldwin nehotice ubio na snimanju filma „Rust“ tužila američkog glumca te tražila “znatnu” odštetu zbog njene smrti.

Pročitajte još