Da li ste znali: BMW proizvodi i bicikle

Piše: Redakcija

Sa iznova osmišljenim konceptom dizajna te modernim dijelovima, BMW je još jednom dokazao svoju kompetenciju u segmentu bicikala.

Kao i sa svojim motornim vozilima, BMW i s biciklima pruža posebno iskustvo vožnje. S ovom generacijom, to iskustvo je zagarantovano prije svega zahvaljujući povećanim kotačima od 28 inča, novoj kombinaciji boja te domišljatim dizajnerskim rješenjima, pored već prethodno definiranog tipičnog BMW dizajna okvira, karakterističnog po svojim jasnim linijama i prepoznatljivom „Bullneck“ prednjem dijelu.

Beskompromisni standardi dizajna i moderne tehnologije.
Nova verzija bicikla BMW Cruise Bike – klasika u BMW-ovoj postavi bicikala – može se kupiti u dvije varijante boje, od kojih je jedna nijansa bijele Mineral White, a druga plava Aqua Pearl Blue. Kako bi se udobnost vožnje još više povećala i kako bi se bicikl optimalno prilagodio veličini tijela vozača, BMW je ponudi dodao još jednu veličinu okvira.

S = visina otprilike 160 – 175 cm

M = visina otprilike 175 – 185 cm

L = visina otprilike 185 – 195 cm

S tipičnim BMW okvirom od laganog aluminija, bicikl je fleksibilan te stoga i savršen pratitelj za vožnju gradom. Bicikl Cruise M Bike ističe se svojom mat crnom bojom s crvenim kotačima i drugim istaknutim elementima, što je dakako inspirirano prepoznatljivim sportskim dizajnom BMW M automobila. Pored toga, dijelovi od ugljičnih vlakana naglašavaju sportsku prirodu bicikla Cruise M Bike te osiguravaju posebno zadovoljstvo u vožnji ne samo na ravnoj cesti, već i na brdovitim terenima.

Domišljat, održiv, električni
Još jedna svijetla tačka BMW kolekcije bicikala za 2016-tu je i BMW Cruise e-Bike. Pored elegantne metalik bijele boje Frozen Brilliant White Metallic s kontrastnim crnim elementima, ono što najviše osvaja je i inovativni pogon ovog električnog bicikla: Performance-Line pogon, koji proizvodi BOSCH, skladno je uklopljen u aluminijski okvir te se može po potrebi uključiti te olakšati vožnju. Elektromotor je opremljen baterijom od 400 Wh (vatsati), što je znatno više nego kod prethodnog modela, besprijekorno se stapa s biciklom te se odlikuje tipičnim BMW-ovim voznim kvalitetama i maksimalnom brzinom električno potpomognute vožnje od 25 km/h. Na osnovu i do 1000 senzorskih mjerenja u sekundi, električni bicikl BMW Cruise e-Bike analizira snagu kojom vozač tjera bicikl te određuje optimalnu pomoć koja je potrebna. Zaslon putnog računala sugerira odgovarajuće promjene brzina.

Pored klasičnih BMW bicikala za odrasle, BMW također pruža posebno zadovoljstvo u vožnji i za najmanje sudionike u prometu sa svojim biciklom BMW Cruise Bike Junior. Sportski i robustan bicikl s mat crnim ili sjajnim bijelim okvirom te crvenim detaljima na sjedalu i ručkama izrađen je od čvrstog, ali laganog aluminija. Mačje oči i 6 brzina proizvođača Shimano jamče sigurnu vožnju. Kut sjedišta i okvira može se prilagoditi ovisno o veličini djeteta – tako da bicikl „raste s djetetom“ i na taj način osigurava da zadovoljstvo u vožnji traje što duže.

 

Pročitajte još