Pogledajte kako izgleda luksuzna vila Novaka Đokovića: Sadrži sve, od igraonice do teretane

Piše: Azra

Novak Đoković s porodicom već dugo ne živi u rodnoj Srbiji. Iako njegov otac Srđan ne skriva da bi volio da mu se sin vrati u rodnu zemlju, što mu je navodno zamjerila njegova snaha Jelena, teniser je sa suprugom 15 godina proveo u Monte Carlu, a u decembru 2020. preselili su se u Marbellu u Španiji.

Srbijanski teniser Novak Đoković i njegova supruga Jelena u svojem domu uživaju u pravom luksuzu.

Riječ je, naime, o vili čije imanje sadrži 3500 kvadratnih metara, a ima i mnoge opuštajuće sadržaje, kao što su: teniski teren, teretana, stol za biljar, igraonica te wellness-centar, a ima i osam kupaonica, devet spavaćih soba i terasu s pogledom na more.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Djokovic (@jelenadjokovicndf)

Prema španjolskim medijima, Novak je ovu vilu unajmljivao za 10.000 eura tokom pandemije koronavirusa jer je u njoj provodio vrijeme s porodicom.

Svima se jako svidjela, pa je Đoković odlučio kupiti tu vilu i biti njen ponosni vlasnik. Kupio ju je po cijeni od deset miliona eura.

 

Đoković je ove godine morao propustiti Australian Open jer mu je odbijena viza za ulazak u zemlju, a o izostanku s US Opena oglasio se na svojem službenom profilu na Twitteru.

– Nažalost, neću se natjecati ove godine u New Yorku. Želim svim igračima dobar turnir. Hvala mojim obožavateljima za svu ljubav, podršku i ohrabrenje. Nastavljam čuvati formu i optimizam i veselim se novim takmičenjima. Vidimo se uskoro, objavio je Đoković.

Wimbeldon pak nije preskočio te ga je i osvojio, a nakon toga je posjetio Dubrovnik sa svoja dva mlađa brata, Markom i Đorđem.

Izvor: showbuzz.dnevnik.hr

(S.P.)

Pročitajte još