Bolesna glumica dobila zvijezdu na Stazi slavnih: Nije mogla sakriti suze, a stigla je hodajući uz pomoć štapa

Piše: Azra

Instagram @popculture

Christinu Applegate publika i danas najviše pamti po ulozi buntovne tinejdžerica Kelly Bundy u seriji “Bračne vode” koja joj je početkom 90-ih donijela slavu i popularnost, a o svojim zdravstvenim problemima prvi put javno je progovorila u augustu 2021.

Zvijezda Netflixove hit serije ‘Ubojite prijateljice’  Christinu Applegate (50) svom posljednjem intervjuu za Variety izjavila bi da bi taj projekt mogao bit njen posljednji glumački angažman zbog borbe s multiplom sklerozom. Christina je dobila zvijezdu na Stazi slavnih u Hollywoodu, a bilo je to njeno prvo javno pojavljivanje otkako joj je dijagnosticirana bolest. Glumica se na Stazi slavnih pojavila u crnom odijelu, dok je u ruci imala štap bez kojeg ne može hodati.

View this post on Instagram

 

A post shared by PopCulture (@popculture)

Ovom prigodom okupili su se njeni prijatelji i porodica, ali i najveći obožavatelji. Christina je hodala bosonoga, uz pomoć štapa, a pridržavala se za  glumicu Katey Sagal. Tokom govora, zahvalila se svim agentima koji su radili s njom posljednjih 28 godina. Tokom govora se i rasplakala te zahvalila svim prijateljima i porodici koji su bili uz nju, posebno svojoj kćerki koju je nazvala najvažnijom osobom u životu.

-Hvala ti što si bila uz mene kroz ovo sve- rekla je glumica pa se našalila na račun bolesti: -Oh, inače, bolujem od multiple. Jeste li primijetili? Čak ne nosim ni cipele.

Applegate je potom pozirala uz svoju zvijezdu i istaknula koliko joj je važno što je i njeno ime upisano na Stazi slavnih u Hollywoodu.

Izvor: Vecernji.hr

(E.M.)

Pročitajte još