Sestra princeze Diane se zabavljala sa Charlesom prije nje: Brzo ga je ‘šutnula kao psa’

Piše: Azra

INSTAGRAM: @dianaprincessofwales2020

Turbulentan brak princeze Diane i kralja Charelsa ponovo je postao predmet interesovanja javnosti zahvaljujući seriji “Kruna”, a zbog svega su na površinu isplivali i detalji koje ne znaju mnogo ljudi.

Rijetko ko zna da je Dianu sa Charlesom upoznala rođena sestra Sara koja se i sama sa njim zabavljala jedno vrijeme. Sara je bila najstarija u porodici, a pored nje, Diana je imala i stariju sestru Džejn, kao i mlađeg brata Charlesa Erla Spensera.

Porodica Spenser je bila dio britanske aristokratije stotinama godina, a Dianine i Sarine bake — Sintija Spenser, grofica Spenser i Rut Rosh, baronica Fermoj, čak su služile i kao dame kraljice Elizabete, odnosno kraljice majke.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @dianaprincessofwales2020

Zato ne čudi što su se putevi današnjeg kralja i Dianine 6 godina starije sestre u nekom trenutku ukrstili. Njih dvoje su kratko izlazili nakon čega ga je Sara “šutnula kao psa”, kako su tada pisale britanske novine.

-Nema šanse da se udam za njega. Nisam zaljubljena u njega. I ne bih se udala za nekoga koga ne volim, nevezano da li je “prašinar” ili kralj Engleske, navodno je 1978. rekla magazinu Time.

Međutim, nekoliko godina kasnije, upravo je Sara ta koja je upoznala tada 32-godišnjeg Charlesa i 19-godišnju Dianu. Diana je, kao i mnoge tinejdžerke tog vremena bila opčinjena Charlesom, te ne čudi što su mnogi mišljenja da joj je ovim postupkom Sara potpisala “smrtnu presudu”, s obzirom da je dobro znala kakav je budući kralj.

Nažalost, Diana se udala za Charlesa koji je i dalje bio zaljubljen u Kamilu sa kojom ju je varao tokom čitavog braka. Charles je odmah znao da Diana nije “ta”, međutim, njegov otac, pokojni princ Filip ga je natjerao da oženi njom.

Charles je navodno ispričao nekolicini prijatelja kako je princ Filip izvršio pritisak na njega dok je još bio s Dianom.

-Ne možeš da vučeš mladu djevojku za sobom kao na povocu. Tek joj je 19 godina. Novine pišu kako će ona biti nova kraljica. Moraš da se odlučiš i postaviš! Ili ćeš s njom raskinuti vezu ili ćete se vjenčati, stoji u knjizi “Prince Philip Revealed: A Man of His Century”.

Očev ultimatum navodno je urodio plodom.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli @dianaprincessofwales2020

-Charles se bojao svog oca i vjerovatno je pomislio: ‘U redu, oženit ću se njom ako je to ono što želiš’, objašnjeno je u knjizi koja je otkrila još jedan nepoznati detalj o Diani koji je šokirao njene fanove. Navodno su Dianini prijatelji smatrali da bi DIani bilo bolje da je u vezi s princom Endruom, 11 godina mlađim bratom princa Charlesa, koji je zbog pedofilskog skandala ostao bez svih titula i povlastica.

-Mislili su da bi joj s Endru bilo zabavnije. On je njenih godina i nije toliko ozbiljan kao Charles. Međutim, Dianu nije zanimao Endru već Charles.

Epilog priče je poznat – Diana je bila veoma nesretna sa Charlesom, a njihov život pratile su kontroverze od samog početka. Navodno se princeza bacila niz stepenice dok je bila trudna sa Williamom kako bi je suprug saslušao, ali njemu je jedino u glavi bila Kamila.

Diana je kopnila, i na kraju se njihov brak završio razvodom, a malo nakon toga, najvoljenija princeza poginula je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći.

Izvor: wanted.mondo.rs

(S.B.)

Pročitajte još