Po uzoru na svjetske prve dame, tako i Mirela Bećirović oduševljava modnim kombinacijama

Piše: S.P.

Mirela Bećirović, supruga člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića, pojavila se nedavno u elegantnom modnom izdanju na svečanom prijemu u sarajevskoj Vijećnici povodom Dana državnosti BiH. Ona je za ovu svečanost obukla dugu plavu haljinu i crne štikle, a izgled je upotpunila zlatnim naušnicama i prstenom, a ovo nije njena jedina odlična kombinacija.

Mirela se ranije nije često pojavljivala u javnosti, ali sada već svaki njen izlazak s poznatim suprugom je u stilu svjetskih prvih dama, s mnogo ukusa i stila.

Denis Bećirović je nedavno na svom Instagram profilu objavio njihovu zajedničku fotografiju sa svečanosti na kojoj je položio zakletvu i zvanično postao član Predsjedništva BiH.

– Ona je moj najveći oslonac i najbolji prijatelj. Neupitno povjerenje, bezrezervna podrška, velika odricanja i beskrajna ljubav moje supruge, obilježili su dvadeset godina našeg braka i od porodice načinili mirnu luku kojoj se uvijek rado vraćam. Svi izazovi su lakši kada pored sebe imate osobu kojoj vjerujete i koja vas uvijek čini jačim kada je najteže, kazao je Denis ranije o supruzi u intervjuu za naš magazin i dodao da ga uvijek podržava u svemu.

– Uvijek me podržava pa čak i kada je to nauštrb vremena predviđenog za porodicu. Uprkos tome što politika okupira veliki dio misli i vremena, supruga je ta koja svojim optimizmom i vedrinom daje svježinu i dinamiku svakodnevnim obavezama. Dati dio sebe za drugog je najplemenitija osobina koja može krasiti jednu osobu. U sve što sam postigao u nauci i politici, moja supruga je dala veliki doprinos. Na tome sam joj beskrajno zahvalan.

Imaju dvoje djece, 18-godišnjeg sina Danisa, koji je dobio ime po našem oskarovcu, i 11-godišnju kćerku Enu-Miju.

– Sin ima 18 godina, a kćerka 11. Sin je rođen u godini kada je Danis Tanović dobio Oskara i po njemu je dobio ime. Kćerka je dobila ime dogovorom, moj prijedlog je bio Ena, a supruga je predložila ime Mia. Na kraju je dogovoreno ime Ena-Mia. Djeca su naš najveći životni uspjeh i inspiracija. Veliki dio motivacije za politički angažman pronalazim upravo u mojoj djeci, jer ona pripadaju budućnosti, jednako kao i sva druga djeca u Bosni i Hercegovini. Borim se da njihova budućnost bude bolja od sadašnjosti u kojoj živimo, kazao je Denis ranije, a OVDJE pročitajte cijeli intervju koji smo radili s njim prije izbora na kojima je pobijedio u utrci za člana Predsjedništva BiH.

Pročitajte još