Maid Hećimović za “Azru” o nadolazećim praznicima, poslu i porodici: Supruzi se divim kad ostane sama s trojicom sinova

Piše: Samila Pilav

Poznati, vedri i šarmantni bh. pjevač Maid Hećimović srca publike širom naše regije osvojio je kada se pojavio kao takmičar, prvo u muzičkom takmičenju „Zvijezda možeš biti ti“, a potom u regionalnom muzičkom showu „X faktor Adria“. Danas svojim glasom osvaja publiku širom BiH, ali i regiona.

Osim što je uspješan u poslovnom smislu, Maid je ostvaren i u privatnom planu. Ponosni je suprug i otac trojice sinova. S Maidom smo razgovarali o nadolazećim praznicima, nastupu za Novu godinu, te njegovoj porodici.

– Oduvijek sam se veselio Novoj godine i svemu što uz nju ide. Na moju žalost, zadnjih desetak godina je provodim radno, pa sam baš poželio sa suprugom i društvom organizovati neku proslavu. Volim kad se svi ljudi svečano obuku i kad se čeka tih 12 sati! Generalno volim tu prazničnu atmosferu, puno mojih prijatelja slavi i jedan i drugi Božić, pa smo često kod njih za te velike kriščanske praznike.

Zanimalo nas je i kako u domu Hećimovića izgledaju praznici, kiti li se jelka, te da li imaju neke običaje vezane za kupovinu poklona.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maid Hecimovic (@maidhecimovic)

– Mi u kući obavezno kitimo jelku, pustimo te prigodne blagdanske pjesme i uživamo. Što se društva tiče, već više od deset godina jedni drugima kupujemo novogodišnje poklone i slavimo svoju Novu godinu, nekad u januaru kad nas je najveći broj u Orašju.

Maid će nažalost zbog poslovnih obaveza biti odvojen od porodice u novogodišnjoj noći, a otkrio nam je i gdje nastupa 31.12.

– Ja ove godine za doček pjevam u Sarajevu, u restoranu “UNA”, i mislim da će biti fenomenalno, jer u “Uni” i inače pravim najblje dernke tokom cijele godine!

Iako Maid tokom cijele godine mnogo nastupa, najljepši osjećaj je, kaže, vratiti se kući, supruzi Ajli i dječici. Zanimalo nas kako se snalaze s troje djece.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Maid Hecimovic (@maidhecimovic)

– Ajla i ja smo dosta organizovani. Svi naši bližnji su se više brinuli nego mi, kad smo saznali da ćemo pored dvoipogodišnjeg sina dobiti još i blizance. Naravno da bude napornih dana i momenata, ali više je onih predivnih kad smo ispunjeni ljubavlju i blagostanjem. Moram priznati da se supruzi divim kad ostane s njima trojicom sama, kad sam ja preko vikenda radi posla na putu. Olakšavajuća okolnost je ta što su blizanci Leny i Andy, dosta dobre i poslušne bebe, Rayan je i u njihovom uzrastu bio jako zahtjevan, a sad pogotovo. Međutim pored toga što je živi vrag, neopisivi je simpatičan, pa mu se sve oprašta! Bez obzira što sa puta dolazim uglavnom umoran, kad ih sve ugledam onako nasmijane i lijepe, sav umor za tren prođe. Što se tiče slobodnog vremena za suprugu i mene, njega je jako malo, ali to je tako kad imaš malu djecu. Ipak, nađemo mi sebi oduška, samo nek smo svi živi i zdravi, kaže Maid.

Pročitajte još