Robert Dacešin za “Azru” predlaže top 3 destinacije idealne za posjetiti u praznično vrijeme

Piše: Samila Pilav

Robert Dacešin, Banjalučanin koji je ujedno putnik, poliglot, bloger, teniser, teniski sudija i magistar ekonomije, obišao je neke od najvećih svjetskih atrakcija. Sa svih putovanja nosi zanimljiva iskustva o kojima piše na svom blogu i na zanimljiv način dijeli sa svojih 50.000 Instagram pratitelja.

Iz svojih iskustava, Robert otkriva 3 top destinacije idealne za posjetiti u praznično vrijeme.

 

– Ako se tokom zime poželite zimske čarolije, postoje mjesta koja su tokom zimskih praznika jednostavno čarobna! Za koje god da se odlučite nećete pogriješiti, a u nastavku sam odabrao 3 prelijepe evrospke destinacije koje se tokom praznika pretvaraju u pravu zimsku bajku!

Beč

Advent u Beču nekoliko puta je proglašen kao jedan od najboljih i najposjećenijih! Beč uvijek možete da posjetite za vikend, a osim što ćete uživati u adventu i zimskom ugođaju, vrijeme uvijek možete iskoristiti za obilazak ovog divnog grada prepunog historijske, kulturne i gastronomske ponude! Popijte kuhano vino, čaj ili liker na Stephanplatzu, posjetite Šenbrun zimi koji tada ima jednu posebnu čar ili se provozajte bečkim točkom, odakle se pruža predivan pogled na grad!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vienna 🇦🇹 (@vienna_austria)

Kolmar

Kolmar, mali slatki francuski grad je vjerovatno onako kako bi većina opisala ovo predivno mjesto na granici sa Njemačkom, ima jedan od najslađih ugođaja tokom zime! Kažem najslađih, jer dekoracije koje ovaj grad ima tokom zime su nestvarne! Medvjedići na prozorima zgrada, miris vina i krofni, muzika sa vrtuljaka i snježne pahulje učinit će vaš boravak ovdje nezaboravnim! Ne propustite da posjetite Kolmar tokom zime, a osim što je idealna zimska destinacija za uživanje, Kolmar je i poznato skijalište, pa ako ste ljubitelj ovog sporta, definitivno treba da se nađete ovdje!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CΞLINE ACCOLAS (@celine_accolas)


Frankfurt

Veliki, moćni Frankfurt, grad koji je centar dešavanja tokom cijele godine, zimi se zahvaljujući božićnom marketu pretvara u jednu od najdražnih turističkih destinacija! Zimi je najljepše na Römeru, u starom dijelu grada, gdje imate spoj modernog i historijskog, prožeto zimskom prazničnom čarolijom. Iskoristite posjetu Frankfurtu i za šoping dok ste ovdje, jer ovo je grad koji ima sve, a sigurno je da ćete odavde ponijeti predivne zimske uspomene!

 

Pročitajte još