Frisa Academy, nova platforme u okviru poslovanja Frise

Frisa - Lider na tržištu BiH u prodaji frizerske opreme i preparata

Piše: Marketing

Frisa je lider na tržištu BiH u prodaji frizerske opreme i preparata. ‘Sve što ti za ljepotu treba’ je krilatica kojom se u Frisi vode već godinama uspješno balansirajući i kreirajući zdravo radno okruženje i uspješnu komercijalnu kompaniju.

Aldin Džananović, danas direktor, a prije toga komercijalista, trgovac, HR i project manager potvrđuje da je ulaganje u ljude dugoročno uvijek isplativa praksa. Aldin je i idejni tvorac Frisa Academy, nove platforme u okviru poslovanja Frise.

Frisa Academy je standardizovan sistem edukacija i evaluacija uposlenika Društva. Sistem je podijeljen na tri nivoa: junior, senior i ekspert. Svaki od nivoa ima i podnivoe sa svojim edukacijama i testovima. Kao takav, sistem omogućava jednak i posvećen pristup uz mentorstvo svim uposlencima i daje jednaku mogućnost za napredovanjem. Uposlenici imaju svoje benefite poput edukacije, mogućnosti napredovanja i dodatnih benefita što rezultira kvalitetnijom radnom snagom obučenom za radne zadatke”, kaže Aldin.

Razvoj uposlenika, poboljšani efekti rada, nagrađivanje lojalnosti, te unificiran sistem na nivou kompanije koji prati rast i razvoj kadrova, te planski usmjerava i evaluira iste, osnovni su ciljevi Frisa akademije.

 

„Kada sam došao na poziciju HR-a, koje ranije nije bilo, počeli smo sa razvojem u ovom segmentu. Ideja o Frisa Academy je nastala shodno poslovnim potrebama, te sam u razgovoru sa jednim prijateljem došao na ideju da se taj problem riješi kroz brendiranu akademiju/internu školu. S obzirom da smo i ranije imali edukacije o prodaji koje je obavljao eksterni stručnjak daljim razvojem se ukazala potreba da se napravi neki sistem koji bi to sve “upakovao” u jednu smislenu cjelinu koja ima svoju svrhu i strateški pristup. Tako sam “na papir” stavio sve prisutne probleme, izazove i potrebe i razmislio o sistemu koji bi to sve uobzirio ali ne i zakomplikovao. Tako je jedan dan, na kafi sa pogledom na naše prelijepo Sarajevo, nasatala i ideja o Frisa academy-u”, s osmijehom na licu priča nam Aldin i dodaje kako će svi uposlenici nakon što prođu Frisa Academy osjetiti finansijsku korist, veći broj slobodnih dana, veće interne popuste, mogućnost za napredovanje i slično.

 

Tržište rada je posljednjih godina promijenjeno i prorijeđeno. Zbog iseljavanja ljudi i strukture radne snage na tržištu poslodavcima i radnicima je sve teže naći prikladnog saradnika. Možemo reći da dolazi nova era na tržištu rada i da će polako odumrijeti onaj staromodni, rasipnički princip “imamo mi takvih radnika ispred vrata koliko hoćeš”.

„Upravo je nepravda i taj agresivniji stil poslodavca ono što je dosta naših sugrađanki i sugrađana otjeralo van granica naše zemlje pored finansijskih faktora. Kao motivaciju za ostanak u firmi uposlenici često nađu upravo u međuljudskim odnosima uključujući poslodavca, uz naravno i finansijski faktor i benefitom edukacija i napredovanja”, dodaje Džananović.

 

Svaki potencijalni problem može biti i prilika za nove ideje i napredovanje. Zato su u Frisi ponosni na Frisa Academy i činjenicu da su prepoznali priliku i svojim uposlenicima pružili dodatne mogućnosti za napredovanje i edukaciju.

„Frisa Academy se pokazuje kao pravi odgovor na brojne probleme ove strukture što pokazuje i kulturu naše firme i iskrena nastojanja da svojim uposlenicima pružimo poželjan radni ambijent”, ponosno ističe direktor Džananović.

Koncept Frisa Academy usavršavanja se može prenijeti i na druge kompanije, neovisno o industriji kojom se bave.

„Pozivamo sve zainteresovane privredne subjekte da nam se jave na [email protected]. Stavićemo se svima na raspolaganje kako bismo ovaj standardizovani sistem edukacije i evaluacije preslikali i na vaše poslovanje”, dodaju iz ekipe koja stoji iza ovog jedinstvenog poslovnog koncepta.

Kosa, lice, tijelo, u Frisi pokrivaju sve beauty potrebe modernih žena i muškaraca. Najbolje svjetske brendove iz ove oblasti možete pronaći u Frisa prodavnicama na četiri lokacije u Sarajevu, SCC-u, Dobrinji, Grand centru na Ilidži, te u Bingo City Centru. O svim važnim akcijama, aktuelnostima, te novostima možete se informisati na Frisa društvenim mrežama, te na web stranici www.frisa.ba.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pročitajte još