Praznični make-up: Vrijeme je za šljokice!

Piše: Azra

Kada je riječ o šminkanju, praznična slavlja savršena su prilika za igranje bojama i naglašavanje očiju. Dok jedne preferiraju samo svjetlucava sjenila u uglovima očiju, druge željno iščekuju ovaj period u godini i rado biraju šljokice preko cijelog kapka. Vrijeme praznika pravo je vrijeme za ukrašavanje lice sjajnim, sedefastim i pigmentiranim sjenilima, a ove ideje neka vam posluže kao inspiracija.

 Igra crne i ljubičaste

Ove sezone, ljubičasta je trend boja i rado viđena na kapcima i usnama. Bilo da odaberete svjetlucavu varijantu na očima ili mat na usnama, zablistat ćete u punom sjaju. Svemu dajte dodatnu dozu glamura intenzivnom crnom maskarom i olovkom za oči.

 Ništa bez crvene

Možete li zamisliti praznike bez crvene boje? Nikako. Širok je izbor crvenih dodataka koje možete odabrati za novogodišnju noć, a čak i da ne volite ovu boju, crveni ruž nećete moći zaobići. Crvena boja je idealno rješenje i za brzi make-up i elegantan izgled. # obzirom na to da je vrijeme za šljokice, možete se poigrati šljokicama na usnama.

Poigraj se bojama

Trend sa šljokicama ne zahtijeva posebnu vještinu, što ga čini dodatno poželjnim, a sjenila koje inače zaobilazite u vašoj paleti su mu pogodna. Kako biste istakli unutrašnje uglove očiju, možete nanijeti sedefasto sjenilo u jednoj boji, a u drugoj na ostatak kapka. Na donji kapak možete nanijeti treću boju i sve začiniti crnom maskarom.

 Nezaobilazni smokey eye

Smokey eye je baš poput male crne haljine s kojim nikada nećete pogriješiti. Za prazničnu žurku predlažemo crni, zeleni ili zlatni.

 

 

Pročitajte još