Gotove za 30 minuta: Recept za kiflice koje će se jesti od doručka do večere

Piše: Azra

PINTEREST: @chefnini

Kad vam se jedu svježe pečene kiflice, a ne mijesi vam se i ne čeka dugo da se tijesto digne i udvostruči volumen, posegnite za brzim kiflicama bez kvasca koje su gotove za čas.

Sastojci za brze kiflice:

(za 16 komada manjih kiflica)

250 g glatkog pšeničnog brašna

125 g svježeg sira (kremastijeg)

1 jaje

50 ml maslinova ulja

50 ml mlijeka

3 kašikice praška za pecivo

Pola kašikice soli

Sjemenke za posipavanje

Brze kiflice – priprema:

U dublju zdjelu prosijte brašno s praškom za pecivo, dodajte sol, izmiješajte i dodajte svježi sir pa sve još jednom dobro izmiješajte.

U manju zdjelicu odvojite bjelanjak (žumanjak ostavite za premazivanje), izmješajte ga, potom u zdjelicu dodajte mlijeko i maslinovo ulje pa dobro izmiješajte. Dodajte to u zdjelu s brašnom i sirom pa rukama umijesite glatko, mekano tijesto. Ako se tijesto lijepi, dodajte još malo brašna.

Tijesto razvaljajte u krug promjera 35-40 cm pa ga izrežite na 16 komada/trokuta. Svaki trokut zarolajte od šireg dijela prema užem (možete ih i puniti) pa složite na pleh prekriven papirom za pečenje. Premažite žumanjkom koji ste izmiješali sa kašikom mlijeka. Pospite susamom, makom ili suncokretovim sjemenkama.

Ubacite u prethodno zagrijanu rernu na 180 °C i pecite 25-30 min.

Kad kiflice izvadite iz rerne, prekrijte ih krpom, a kad se ohlade, prebacite ih u kesicu i zavežite, na taj način spriječit ćete da se osuše i stvrdnu.

Izvor: zadovoljna.hr

(S.B.)

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti