Ismir Gagula, Din Omerhodžić i Adi Bebanić o pravim vrijednostima: Mama je najbolji prijatelj 

Piše: Azra

 

Odnos majke i sina je uvijek bio poseban, baš kao i odnos između oca i kćerke. Na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu u Kataru vidjeli smo dirljive slike fudbalera i njihovih majki poslije utakmica koje su obišle svijet. Mnogi su prenijeli kako su fudbaleri, naročito reprezentacije Maroka poslali poruku pravih vrijednosti. Samo za naš magazin pitali smo poznate bh. muškarce da nam otkriju koje lekcije su im prenijele njihove majke.

Glumac i DJ Ismir Gagula otkrio nam je koliko je majka utjecala na njegov put da postane sve ono što je danas, dobar sin i brat.

– Mama i ja imamo veoma blizak i otvoren odnos, kao prijateljski, moglo bi se reći. Uvijek smo imali dobru komunikaciju tako da svaku njenu sugestiju i kritiku kroz život sam primao otvorenih ruku i s velikom dozom pažnje. Mama me je naučila kako treba izgledati i ponašati se jedan muškarac. Od malih nogu me je učila šta je higijena, kultura, pravilan vokabular, na koji način se ponašati na javnim mjestima, kako biti ugledan i dostojanstven, kako činiti dobro a ne loše. Naučila me je i šta znači te kako biti stariji brat. Ne biti pohlepan, biti zadovoljan onim što imaš, kako biti racionalan u stresnim situacijama. Kako se ophoditi prema ženama, prema starijim osoba te kako biti bolji danas nego jučer. Čak i dan-danas me ispravi ako griješim i ne ponašam se u skladu njenih kriterija u koje imam veliko povjerenje. Postao sam čovjek kakav jesam zahvaljujući njenoj brizi i odgoju – rekao nam je Gagula.

Pjevač Din Omerhodžić i finalist showa „Njemačka traži zvijezdu“ ispričao nam je kako je njegova majka njegov najbolji prijatelj na svijetu.

– Moja mama je mene naučila prvo da budem kulturan, fin i džentlmen u životu. Naučila me je da poštujem svoju familiju i već 25 godina mi pomaže i uči me kako da kontrolišem emocije. Moja mama je moj najbolji prijatelj na svijetu i jedina osoba s kojom mogu stvarno o svemu da popričam. Njene životne lekcije nikada zaboraviti ne mogu i neću. Jedna velika i važna lekcija je, naravno, bilo poštovanje prema ocu, koje ja mislim da je mnogo važno posebno za mušku dijecu u današnjem vremenu. Zahvaljujući mojoj mami ja danas imam neopisivo dobar odnos s mojim, godinu dana mlađim bratom, za šta ću joj biti za života zahvalan također. Poštovanje prema ženskom rodu je mamin doprinos i to je također, prema mom mišljenju, posebno danas, izuzetno važno da muškarci vrlo brzo nauče. Moja mama nije klasična mama koja uvijek govori sinu da je najbolji i savršen u svemu. Naprotiv, mnogo me kritikuje, konstruktivno, i baš zbog toga ja se svaki dan popravljam i postajem bolja osoba i bolji muškarac – rekao je Omerhodžić.

Voditelj Adi Bebanić često na Instagramu objavljuje videe s mamom Nesterom, koja je osvojila srca njegovih pratilaca zbog svoje neposrednosti i duhovitosti. Bebanić je za naš list otkrio kako mu je majka najbolja učiteljica.

– Od mame učim cijeli život. Ponekad mislim da se nikad neću uspjeti nositi sa svim životnim izazovima i problemima onako kako se ona nosi. To je lekcija koju bih volio savladati, a najbolja učiteljica je moja Nestera. Toliko teških životnih situacija i perioda je prošla i nikad nije skinula taj poznati osmijeh s lica. Njen duh osvaja sve oko nje i volio bih da prenesem bar dio te energije na sebe.

Pročitajte još