Kenan Tahirović za ‘’Azru’’: Nikad više ne bih ušao u ZADRUGU, to mi je životna greška

Piše: Selma Bošković

Bosanski Bali-beg kako ga mnogi zovu, Kenan Tahirović niže projekt za projektom, a njegova karijera ide uzlaznom putanjom. Nakon spota koji je snimio za Lepu Brenu, Kenan je radio reklamu s najvećom fudbalskom zvijezdom Lionelom Messijem. Karijeru je počeo zahvaljujući fotografijama na Instagramu, te njegova popularnost raste iz dana u dan. Ovaj 35-godišnji model s bratom za svoje fanove redovno snima videe na kojima ovaj dvojac pjeva i svira, što je publiku oduševilo. Dodatno je stekao popularnost i kroz reality program “Zadruga” u kojem mu je djevojka bila Rialda Karahasanović. No, ta veza je po izlasku iz realitija završila, Kenan je jedno vrijeme bio sam, a sad mu ponovo cvjetaju ruže na ljubavnom planu. Samo za ‘’Azru’’ Kenan je otvoreno govorio o raznim temama, a između ostalog otkrio detalje njegove nove ljubavne priče.

Posao koji nikada ne biste radili?

– Nikada se ne bih mogao baviti politikom, pogotovo u našoj državi.

Jeste li razmišljali da ponovo uđete u Zadrugu?

– Iskreno, nikada o tome nisam razmišljao. Upao sam tu kao grom iz vedra neba i smatram to svojom najvećom životnom greškom, tako da sigurno ne bih ulazio u bilo kakav reality ponovo. Žao mi je tih izgubljenih 10 mjeseci.

Kako provodite slobodno vrijeme i u čemu uživate?

– Sobodno vrijeme provodim u zadnje vrijeme u teretani. Upao sam u neki ritam, gdje se radujem svakom treningu. Ili gledam da putujem negdje nekoliko dana, to je uvijek dobra opcija. Ako sam u gradu onda izlazim s djevojkom ili društvom i to je to.

Koja Vam je omiljena izreka?

– Omiljena izreka mi je “Nije zlato sve što sija”.

Na koje stvari nikada ne biste potrošili novac?

– Ne volim općenito da se rasipam novcem. Naprimjer, ne nosim skupu odjeću, satove, ne jedem skupu hranu. Živim skromno i sasvim sam sretan što je tako.

Koju državu biste voljeli posjetiti?

– Volio bih posjetiti Sejšele ili obići Kineski zid.

Omiljena odjevna kombinacija?

– Casual varijanta većinom. Farmerice, polo majica i patike.

S obzirom na to da ste dijelili videe s bratom kako pjevate i svirate, da li su se javljale ozbiljne ponude za saradnju?

– Da, nas dvojica to pjevušimo samo za našu dušu i za Instagram pratitelje i tako će ostati sigurno, jer ni on, a pogotovo ja se ne vidim u tome. A ponuda za nastupe ima od Australije pa sve do Amerike, vjerujte mi. Ja prosto ne mogu da prihvatim koliko ljudi pišu i zovu da nastupamo kao samo recite cijenu i dolazite.

Ko Vam je dao najbolji savjet o ljubavnim vezama?

– Najbolji savjet o ljubavnim vezama stičete kroz život, a to se zove iskustvo. Svaka ljubavna veza je posebna i niko vam ne treba “soliti pamet”, jer nije u vašoj koži. Ja ne dozvoljavam da mi se bilo ko miješa u vezu ili nameće mišljenje.

Srce Vam je osvojila prekrasna djevojka iz Ilijaša. Je li na pomolu nešto više od veze, možemo li očekivati u skorije vrijeme da uplovite u bračne vode?

– Što se emotivnog statusa tiče, ja sam trenutno zauzet i dugo, dugo se nisam osjećao ljepše. Uživam u svakom momentu ove ljubavi, trudimo se da što više vremena provodimo zajedno, samo to ne pokazujem po društvenim mrežama, jer koliko-toliko privatnosti ipak želim sačuvati. A što se tiče bračnih voda, pa malo je rano za taj korak, ali da je to ono što želim od ove veze jeste sigurno.

Savjet za sve mlađe generacije?

– Budite svoji, živite svoje snove a ne tuđe.

Pročitajte još