Bregović o kćerkama: Ne znam više šta slave, sve tri su različite vjere

Piše: S.P.

Goran Bregović iz braka sa Dženanom Bregović ima tri kćerke, Emu, Lulu i Unu.

S obzirom da je on po majci Srbin a po ocu Hrvat, i sam je „mješanac“.

Goranova supruga je muslimanka, a sve tri kćerke su različite vjeroispovijesti. Jedna je muslimanka, druga je budista, a treća pravoslavne vjeroispovijesti.

– Moja djeca kada su bila mala ona su u vrijeme Bajrama bili muslimani jer su se tada dobijali pokloni, a za vrijeme Božića i Uskrsa su bili hrišćani jer su i tada poklone dobijali. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu – budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja djeca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovdje“, izjavio je Bregović ranije za „Blic“ i dodao:

– A za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvijek biti naši. Liječeni naši. Teško je u životu se od toga izliječiti, rekao je.

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti