Zavirite na impozantno imanje od 33,5 miliona dolara gdje su Harry i Meghan snimali dokumentarac

Piše: Azra

Vila korištena u Netflixovom dokumentarcu Meghan Markle i princa Harryja na prodaju je za nevjerovatnih 33,5 miliona dolara. Smješteno u planinama Santa Ynez s pogledom na Tihi okean, imanje Montecito izgrađeno je 2006., na više od dva hektara zemlje. Kuća s pet spavaćih soba prostire se na 12.804 kvadratne stope, a uključuje bujno uređenje cijelog privatnog posjeda i neometan pogled na okean.

 Tajne bašte

Masivna vila spaja vanjske elemente sa sofisticiranim interijerima ugradnjom visokih drvenih greda i prozora od poda do stropa.

Ogroman bazen prostire se gotovo cijelom dužinom kuće i nalazi se na velikom otvorenom sunčanom nivou s natkrivenim dvorištem. Na maloj udaljenosti nalazi se hidromasažna kada i obližnje mjesto za sjedenje okruženo cvijećem jarkih boja. Idealan za one koji traže povučeni način života, dom ima generator, solarne instalacije, sistem za navodnjavanje kišnice, privatni bunar, organske voćnjake, kokošinjce i tajne bašte po cijelom imanju od dva hektara.

Francuska vrata pružaju sunčevu svjetlost s terasa s pogledom na okean i otvorene sobe za zabavu tokom velikih događaja ili intimnih okupljanja.

Kuhinja glavnog kuhara upotpunjena je radnom površinom od italijanskog Carrara mramora, geometrijskom rasvjetom. Sadržaji kuće uključuju tajnu biblioteku, pozorišnu sobu s ugrađenim padajućim 4K projektorskim platnom i mokri bar s frižiderom za vino.

Teretana s pogledom na terasu uključuje parni tuš i saunu, a kabana se nalazi u blizini bazena i spa centra. Imanje, također, uključuje stabla banana, kokošinjac i košnice.

Smještena iznad garaže za tri automobila, privatna pansionska kuća s jednom spavaćom sobom i jednom kupaonicom ima zasvođene stropove od bambusa, kapke na plantažama i vlastiti privatni ulaz s vratima.

81 miliona sati

Uprkos tome što imaju 9.000 kvadratnih metara prostora, njihov kompleks od 7,4 hektara nije korišten u Netflixovoj šestodijelnoj dokumentarnoj seriji u kojoj su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa otkrili svoju stranu priče o tome zašto su napustili kraljevsku porodicu.

I Harry i Meghan detaljno su opisali slučajeve kada se Markle, koja je dvorasna, osjećala bez podrške od Palače dok je britanska štampa bila na rasnoj meti.

Netflixova serija pratila je početak njihove veze 2016., njihov brak u kapelici Svetog Jurja u dvorcu Windsor 2018. i njihovu konačnu odluku da se povuku kao stariji članovi kraljevske porodice 2020. nakon, kako su tvrdili, nadzora iznutra i izvan Palače.

Više od 81 milion sati gledanja zabilježeno je u prva četiri dana. “Harry & Meghan” je postao dostupan na Netflixu prošle godine 8. decembra.

 

 

 

Pročitajte još