Svijet je izabrao novu Miss Universe: Krunu od 5 miliona eura dobila je Amerikanka R‘Bonney Gabriel

Piše: L. K. P.

Foto: Instagram @missuniverse

 

Nova Miss Universe je Amerikanka R‘Bonney Gabriel, 28-godišnjakinja koja je po struci dizajnerica. Amanda Dudamel iz Venezuele proglašena je prvom pratiljom, a druga pratilja je Andreína Martínez iz Dominikanske Republike.

Žiri koji je odlučivao o novoj Miss Universe kroz preliminarno takmičenje i finale činile su uspješne žene: Big Freedia, Olivia Quido, Emily Austin, Ximena Navarrete, Sweta Patel, Mara Martin, Olivia Jordan, Myrka Dellanos, Wendy Fitzwilliam, Kathleen Ventrella.

One su u top 16 izabrale missice Australije, Portorika, Haitija, Dominikanske Republike, Laosa, Južne Afrike, Portugala, Kanade, Perua, Trinidada i Tobaga, Curacaoa, Indije, Venezuele, Španije, SAD-a i Kolumbije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miss Universe (@missuniverse)

Nakon takmičenja u večernjim haljinama i kupaćim kostimima u top 5 plasirale su se Venezuela, SAD, Portoriko, Curacao i Dominikanska Republika koje su imale prilike odgovarati na pitanja žirija o temama i svjetskoj problematici.

Pobjednica R‘Bonney kazala je kako uživa u umjetnosti, sportu i putovanjima, a već s 15 godina je znala da će postati modna dizajnerica.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by R’Bonney Nola (@rbonneynola)

Modni dizajn diplomirala je na univeritetu North Texas, danas ima svoju firmu i modni brend tekstila R‘Bonney Nola. Također, dio je neprofitne organizacije Magpies & Peacocks te se zalaže za recikliranje i održivost mode.

Produkcija ovogodišnjeg izbora za Miss Universe koštala je 8,3 miliona eura dok je kruna nove missice vrijedna vrtoglavih 5,1 miliona eura.

Pročitajte još