Belma Huseinefendić nakon “Zvezda Granda”: Jelena Karleuša mi je bila kao majka

Piše: Azra

 

Tuzlanka Belma Huseinefendić još jedan je dokaz kako je BiH riznica talenata. Šira javnost upoznala ju je učešćem u regionalnom muzičkom tamičenju „Zvezde Granda“, gdje se pod mentorstvom Jelene Karleuše plasirala u finale. Napisala je tekst za svoj prvjenac „Šibam dalje“, a pjesma „Neću“ druga je u nizu njenih autorskih ostvarenja. Belma se bavi još i glumom i članica je Pozorišta mladih u Tuzli, a uz sve to ne zapostavlja obrazovanje i studira medicinu. Iako izuzetno mlada, na svim poljima niže uspjehe, te je ovog puta samo za magazin „Azra“ ispričala kako joj to polazi za rukom.

 Nova pjesma „Neću“ bilježi uspjehe iz dana u dan. Koliko Vam znače pozitivni komentari s obzirom na to da ste i autor teksta?

– Uvijek me obraduju i dirnu pozitivni komentari, jer ne radim pjesme s velikim očekivanjima ili nadanjima. Pogotovo me razvesele komentari gdje se neko pronalazi u tekstu ili slično, jer sam nova u ovim vodama.

Šta Vas motivira da zamisli pretočite u pjesmu?

– Moja motivacija su bili muzika i dešavanja u tom periodu. Za “Šibam dalje” mnogo pozitivnih i negativnih dešavanja je uzrokovalo da tekst izađe na površinu. A za “Neću” inspiracija i motivacija je bila muzika, odnosno čula sam jednu dionicu melodije na kojoj je producent radio i dalje je samo sve išlo svojim tokom.

 Gluma, pjevanje, medicina, a izuzetno ste mladi. Je li moguće sve to uklopiti? Šta Vam je trenutno prioritet?

– Čvrsto se držim toga da ako radiš ono što voliš, ništa, ali ništa nije nemoguće. Moguće je uklopiti, samo s vremena na vrijeme mijenjaš svoje prioritete.

 Kada se osvrnete na svoje iskustvo u „Zvezdama Granda“, koliko Vam je dobrog/lošeg donijelo?

– Donijelo mi je i dobrog i lošeg, kao i sve u životu. Naučila sam mnogo o poslu, pjevanju i načinu balansiranja svega. Bila sam i izložena svakakvim komentarima sa samo 17 godina, ali to mi je pomoglo samo da čvršće izgradim sloj kože.

Mentorica Vam je bila Jelena Karleuša. Kakva je Jelena iza kamere?

– Jelena iza kamere je prava majka, strašno dobar karakter i opasan biznismen. Čast mi je bila biti njen posljednji finalist. Kada sam bila kod nje, uopće se nisam osjećala kao da sam u kući estradne ličnosti, već jedne majke koja se zove Jelena i koja je ugostila nekog u svoju kuću i ne smije ništa da fali.

Publika je ta koja daje konačni sud, pa bude li treme dok nastupate? Da li je izazovnije biti na sceni dok glumite ili pjevate?

– Zavisno od visine zadatka, trema varira. Sve je to normalno, jer imam dozu odgovornosti kada radim. Oba posla su jednako izazovna, svaki nosi svoje probleme.

BiH ima izuzetno kvalitetna glumačka imena. Jeste li imali prilike okušati se na sceni s nekim od njih? Postoji li neka saradnja koju posebno priželjkujete?

– Upoznala sam se s mnogim poznatim glumcima kako iz BiH, tako i iz Srbije, nisam imala još tu šansu da sarađujem s njima, ali voljela bih čak i da se okušam u filmu ili seriji. Voljela bih da se nekada desi saradnja ili čak samo da sjedim u prostoriji i pričam o glumi sa Zanom Marijanović, Emirom Hadžihafizbegovićem, Jasnom Žalica.

Koliko je teško i izazovno graditi karijeru u BiH?

– U BiH je jako teško graditi karijeru kada idete od nule ili nemate nikoga uz sebe, vjerujem kao i svugdje. Ovdje je možda nijansu teže ako težite ka nečemu baš velikom, možda vas ljudi neće shvatiti, te morate biti spremni na to.

 Kakav život vodite daleko od scene?

– Daleko od scene vodim mirniji život s nekoliko prijatelja i užom porodicom, koja je ujedno i moj glavni stub. Fokus mi je na fakultetu i medicini. Volim da putujem i upoznajem neka nova mjesta, te svaku slobodnu priliku koristim da idem s njima negdje.

 Za 10 godina sebe vidim kao…

– Sebe vidim sretnu, uspješnu, fokusiranu, kao i do sada, s diplomom u jednoj ruci i mikrofonom u drugoj.

 

Pročitajte još

U skladu s novom europskom regulativom, nadogradili smo politiku privatnosti i korištenja kolačića. Koristimo kolačiće (cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti stranice i prilagođavanja sustava oglašavanja. Nastavkom pregleda portala slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se Pročitaj više

Politika privatnosti