Sedmični horoskop: Jarčevima nedostaje nježnosti, Vodolije šire optimizam

Piše: Azra

OVAN

21.III – 20.IV

Ljubav: Veliko samopouzdanje tjera vas u potragu za flertom ili avanturom. Nova poznanstva ostvarujete lako, sve oduševljavate svojom spontanom, vatrenom prirodom.

Posao: Napredujete sporije zbog starih problema ili prepreka koje su vam  nametnute. Ipak, imate volje da riješite sve što vas muči. Posebno su korisni kontakti s inozemstvom.

Zdravlje: Energija je u porastu.

 

BIK

21.IV – 22.V

Ljubav: Vodite miran, jednoličan ljubavni život. Premalo se trudite oko veze i voljene osobe. Dopuštate da se stvari odvijaju same od sebe, naprosto izmičete partneru.

Posao: I poslovni život odvija se poznatim tokom. Nerijetko radite s pola snage, mada je obaveza sve više. Pripazite, neko nadgleda vaš rad ili vas želi ograničiti.

Zdravlje: Treba da se rekreirate.

 

BLIZANCI

23.V – 22.VI

Ljubav: Osjećate zasićenje u vezi, zbog čega može prevladati napetost. Ako ste zaljubljeni, strahujete od suparnika, patite od ljubomore, koju pokušavate prikriti.

Posao: Vaš poslovni status bitno se popravlja. Lakše ostvarujete plan uz pomoć nekoliko odličnih prilika, koje morate znati iskoristiti. Najzad se oslobađate problema iz prošlosti.

Zdravlje: Jedite dovoljno voća i povrća.

 

RAK

23.VI – 22.VII

Ljubav: Nedostaje vam prilika da izrazite osjećanja. Riječi voljene osobe možete krivo shvatiti, pa se potrudite da bolje saslušate ono o čemu govori. Nema razloga za nezadovoljstvo.

Posao: Oprezno ulazite u novi projekt. Nije povoljan period za krupnije poslovne zalogaje. Osjećate umor, zasićenje i potrebu za promjenom. Dobro čuvajte važne papire!

Zdravlje: Potrebno vam je više sna.

 

LAV

23.VII – 22.VIII

Ljubav: Očekuje vas niz iznenađenja. Društveni život je buran, a relacije s osobom koju volite veoma harmonične. U centru ste pažnje, pa vam preostaje samo da uživate.

Posao: Imate mogućnost da unesete pozitivne promjene u svoj posao. Postoje naznake za veću zaradu, povjerenje kolega i osoba od autoriteta. Sve vam polazi za rukom.

Zdravlje: Odlično se osjećate.

 

DJEVICA

23.VIII – 22.IX

Ljubav: Kao da se ne možete opustiti. I kada ste najsretniji, nalazite razlog za nezadovoljstvo partnerom. Vezu dodatno opterećuje davni problem ili obostrana ljubomora.

Posao: Prihvatate i posao koji zahtijeva veći napor, ali motivira vas brza, veća zarada. Ipak, pazite, nemojte nezadovoljstvo s privatnog plana prenositi u radno okruženje.

Zdravlje: Ne pretjerujte, izađite, šetajte.

VAGA

23.IX – 22.X

Ljubav: Sedmica važnih susreta. Vaš šarm je neodoljiv za mnoge osobe, što znate obilato iskoristiti. Naravno, ako ste zaljubljeni, voljena osoba je centar vašeg svijeta.

Posao: Pravo je vrijeme da se oslobodite nesigurnosti i sputavajućih normi, koje vam nameću kolege. Ipak, dosljednim radom možete postići mnogo, naročito na planu finansija.

Zdravlje: Više vremena posvetite sebi.

 

ŠKORPIJA

23.X – 22.XI

Ljubav: Koračate provjerenim stazama ljubavi. Ostavljate dojam nekoga ko zna šta i koga želi. Osoba koju volite dobro vas poznaje, posvećuje vam sve više pažnje i nježnosti.

Posao: Manje ste aktivni, više razmišljate i gradite temelj za buduće poslovne poteze. Nešto teže se snalazite u zajedničkom radu i ophođenju sa šefovima ili kolegama.

Zdravlje: Pronalazite unutarnji mir.

 

STRIJELAC

23.XI – 22.XII

Ljubav: Ovo je period burnih događaja. Šanse za ljubav su primamljive, pa ne znate kamo usmjeriti ljubavnu energiju. Moguće je da se nađete i “između dvije vatre”.

Posao: I pored ljubavnog vrtloga, posao ne ispašta. Zapravo, ne podnosite nerad. Želite sve držati pod kontrolom, planirate svaki potez. Očekuje vas i finansijski napredak.

Zdravlje: Nađite vremena da se relaksirate.

 

JARAC

23.XII – 21.I

Ljubav: Nedostatak iskrene komunikacije s voljenom osobom ispunjava vas sumnjama. Nedostaje vam nježnosti, pomišljate da je ljubav nestala, pa često prigovarate.

Posao: Poslovna sfera je naporna i zahtjevna. Izvjesne tegobe vam stvaraju pojedine kolege ili šefovi. Birajte riječi kod rasprava, ne prebacujte krivicu samo na druge.

Zdravlje: Više pažnje posvetite njezi kože.

VODOLIJA

22.I – 19.II

Ljubav: Ljubavni elan je u porastu. U emocionalnom dijelu svakodnevice prati vas sreća, a novo poznanstvo sve je uzbudljivije. Veoma ste sretni, izuzetno zadovoljni i šarmantni.

Posao: Dolazeći period je izvrstan za novi početak. Utjecajne osobe vas štite, imate odriješene ruke, tako da ste u prednosti. Ozbiljan ste kandidat za dobar, zanimljiv posao.

Zdravlje: Oko sebe širite optimizam.

 

RIBE

20.II – 2O.III

Ljubav: Sanjarite o avanturi, želite nemoguće. Ipak, pomirite se s ljubavnom situacijom kakva jeste, izborite se za ono što realno možete očekivati. Nije vrijeme za promjene.

Posao: Teško koncentrirate misli na obaveze. Prilično ste konfuzni, ljuti na sebe i cijeli svijet. Odnosi s kolegama zapadaju u krizu, pa se morate iznova dokazivati.

 

Zdravlje: Imate dovoljno snage za sve.

Pročitajte još